Moonspell alustas aastal 1989 "Morbid God" nime all, kuid muutis nime Moonspelliks 1992. Pärast minialbumi väljalaskmist löödi käed maineka Century Media plaadifirmaga ning salvestati 1995. aastal esimene kauamängiv "Wolfheart", mis pälvis kõrgendatud tähelepanu nii kriitikute kui kuulajate seas. Praeguseks on Moonspell välja andnud 10 stuudio-albumit, millest viimane pealkirjaga "Extinct" ilmus selle aasta märtsis.

Tulles riigist, kus metalmuusika traditsioonid ei ole just kõige silmapaistvamad, on Moonspell olnud Portugali kõige edukam metalartist läbi aegade. Moonspell on ainuke metalibänd, kes on kodumaal saavutanud esimese koha plaadimüügi edetabelites ansamblite kõrval nagu Metallica ja Iron Maiden. Samuti võitis bänd "MTV Europe Music Award'l" kategoorias parim Portugali bänd. Albumiga "Memorial" saavutas Moonspell kuldplaadi staatuse, müües Portugalis üle 10 000 koopia. Moonspell rõhub kodumaal rahvuslikkusele ning on laulnud ka Portugali keeles. See võib ka olla peamiseks põhjuseks, miks Moonspell kodumaal nii kuulus on. Lugu "Alma Mater" on kindlasti üks nende enim armastatud teos Portugali rahva südametes.

Moonspelli ajaloos on olnud ka mitte just kõige ilusamaid aegu. Bändi bassimehe Arese ansamblist lahkumine tõi kaasa nendevahel tõsise konflikti ning pikaaegse kohtuasja, mis polnud kaugeltki mitte ilus. Õnneks vahetati Ares välja Sérgio Crestana vastu ning töö sai ansamblis jätkuda.

Staažika artistina on Moonspell esinenud koos nimekate artistidega. Tuuritatud on koos Type O Negative, Cradle of Filthi, Turisase, Gorgorothi, Cannibal Corpse'i, Dimmu Borgiri, Deathstarsi, Septicfleshi, Anathema ning paljude teistega. Samuti on töötatud koos Anneke van Giersbergeni, HIM'i ning Amorphise liikmetega.Moonspell on salvestanud ka soundtracki õudusfilmile "I'll See You In My Dreams".

Moonspell on varem Eestit külastanud ühel korral, 2006. aastal Tartus klubis Illusioon.

Muusikahuviline Tiit Laur aka dj Taat kommenteeris toimuvat: "Moonspell on bänd, kes on oma kvaliteeti tõestanud rohkem kui kaks kümnendit, kui hoolimata oma päritolumaast Portugalist, kus metalitraditsioonid pole just ülemäära sügavad, suudeti juba oma debüütalbumiga „Wolfheart“ tõusta metal-maailma tõeliselt suurte nimede sekka. Nende seni ainus Eesti kontsert 2006.a. sügisel jättis kustumatu mälestuse oma lõunamaise kire, sünguse ja dramaatikaga. On selge, et vahepealsed aastad on kõiki neid nüansse ainult paremaks lihvinud ning äsjailmunud ja nüüdseks juba kümnendat täispikka albumit „Extinct“ tutvustav kontsert-tuur saab kahtlemata olema suurejooneline ning kompromissitu. Nii muusikaline kui vaatemänguline elamus on Moonspelli puhul garanteeritud ning sellest ilma jääda oleks lubamatu."

Kontserdi korraldaja ja Bad Promotions Estonia eestvedaja Tõnis Noevere tõdes, et eriti hea meel on, et üritusel astub üles kaks maailmakuulsat bändi: "Mul on suur rõõm, et Dagoba tuleb Eestisse koos Moonspelliga. Olles ise ka trummar, olen nende trummimehel Franky Costanzal pikalt silma peal hoidnud ning ennast tema tegemistega pidevalt kursis hoidnud. Dagoba käis viimati Eestis 2007. aastal festivalil "Green Christmas". Üritus tuleb juba sellepärast põnev, et bändid on nii laiahaardelised- Moonspell pakub rahvale maailmaklassi gooti doom-metalit, Dagoba toob kindlasti noorema generatsiooni "matemaatikamehed", groove metallistid ja metalcore austajad nende tehnilist muusikat nautima ning nüüd selgus veel, et ex- Iced Earthi trummari uus bänd Jaded Star pakub publikule ilusat naisvokaaliga meloodilist metalit."

Piletid Moonspelli, Dagoba ja Jaded Stari kontserdile tulevad müügile reedel, 22. mail