Lisaks eelmiste albumite paremikule toob Gregorian publiku ette uue show ning värsked töötlused rockhittidest äsjailmunud albumilt The Dark Side.

“Müstiline show, mis koosneb koorist ja livebändist on suurejooneline ja erilaadne vaatemäng. Gregorian on ainulaadne sümbioos kõigile tuntud pophittidest ja sakraalsest gregoriaani laulustiilist,” teatas Delfile kontserdi pressiesindaja Reno Hekkonens. “Seekordsel tuuril tulevad esitlusele ka Gregoriani täiesti uued rockhittide tõlgendused,” lisas ta.

Gregorian viljeleb unikaalset muusikalist vormi, kus kirikliku gregoriaani helilaadi on sobitatud kaasaegsed pophitid. Kui eelmise tuuri põhimagnetid olid tuntud suurhitid Sacrifice, Stairway To Heaven ja Tears In Heaven, siis seekord esitab Gregorian lisaks ka tänapäevaseid rockhitte nagu näiteks Rammsteini ja Rasmuse In The Shadows.

Gregorian lõi tuntud produtsent Franc Peterson, kes on muuhulgas loonud ka läbimurdehitid Enigmale ja Sarah Brightmanile. Viimane neist andis septembris Saku Suurhallis kontserdi täismajale. Peterson on produtseerinud ka Sarah Brightmani ja Andrea Bocelli hiti „Time To Say Goodbye”.

Piletid hinnaga alates 345 kroonist on alates tänasest müügis kõigis Piletilevi punktides ja Statoili jaamades üle Eesti.

Algupärane gregoriaani helilaad tekkis muistsetel Lähis-Ida aladel, kust ta koos ristiusu levikuga jõudis aastatel 300-400 pKr Lääne-Euroopa kirikute repertuaari. Paavst Gregorius I (valitses 590-604 p Kr) kehtestas ametlikult uue helilaadi kasutuselevõtu liturgiates. 10-11 sajandi paiku muutus gregoriaani helilaad valdavaks lauluvormiks kõikides ristiusu kirikutes.