"Kuigi kohalikul turul pole müügipõhised kuld- ja plaatinumplaadi staatused määratletud, siis naabermaade kogemusele tuginedes võib hetke müüginumbreid võrrelda lausa plaatinumplaadi vääriliseks," teatas Metsatöllu plaadifirma Universal Music Balticsi esindaja Leen Kadakas.

Sel puhul premeeris plaadifirma oma artisti väärikate auhindadega, mis anti üle Metsatöllu uue kodustuudio Roundsound avamispeol, kuhu koliti Telliskivi Loomelinnaku projektimuutustega seoses.

Metsatöllu trummar ja manager Marko Atso pidas auhindu toredaks üllatuseks. "Karjajuht oli juba neljas reliis, mis me koos Spinefarm Recordsi ja Universal Musicuga välja andsime. Koostöö on meil kogu aeg kenasti sujunud ning eks tänu plaadifirma professionaalsele tööle ja toetusele Metsatöll selliseid tulemusi teha saabki. Tore, et selline verstapost raami sai, saame uhkelt need oma uue stuudio seintele riputada."

Uus ja veel uhkem Roundsound stuudio avati samas sektoris, Tellsikivi 57 (hoovi sissepääs), kus lisaks kaasagsele tehnikale ja professionaalsele meeskonnale saab klient oma kasutusse kõikide mugavustega korteri, mis on ühendatud stuudioga. Stuudioomanikud Marko Atso ja Keijo Koppel kutsuvad stuudiosse kõiki muusikuid, kel lugude ja plaadi lindistmisega abi vaja: “Aitame kitarrikeelte ning trumminahkade valimisest kuni sinu albumi kujundamise ja tiražeerimiseni. Vajadusel produtseerime lugudele sobivad põhjad. Stuudiosse võid tulla kaks kätt taskus, meil kõik asjad olemas!”

Suve jooksul on bändi võimalik näha mitmetel vabaõhuüritustel ja festivalidel nii Eestis kui Soomes, kuid sügisel asuvad mehed taas Ameerika poole teele, et seal 27 kontserdiga oma uut materjali tutvustada. Metsatöllule on tegu juba neljanda Põhja-Ameerika tuuriga ning seekord jagatakse lavaludu Fääri saarte Tyri ja Eluveitega Šveitsist.