Mayhem on tuntud kui Norra black-metali skene kurikuulus eestvedaja ning seotus '90-aastate alguse vägivalla ning kirikupõletamistega annab nende muusikale tumedat tooni veel tänapäevalgi. Nüüdseks 26 aastat tegutsenud bänd on välja andnud kuus plaati, millest viimane "Ordo Ad Chao" võitis Norras aasta parima albumi auhinna ja jõudis ka müügitabelites seni kõrgeimale 12. kohale. Kolmandat korda Eestisse jõudev Mayhem viibib siin esmakordselt peale 12-aastast pausi bändiga taasliitunud vokalisti Attila Csihariga, kes on kaasa teinud ka bändides Sunn O))), Keep of Kalessin jpt. Mayhemi sünge minevik kajastub ka nende esinemistes, mis on kui teatraalsusest pakatav välkkiire ja kompromossitu sööst läbi groteski ja inimloomuse tumedama poole.

Hard Rock Laager festival toimub Vana-Vigalas 2.-3. juulil juba üheksandat aastat järjest, koondades tuhandeid eelkõige raskemast rokist ja metalist huvituvad muusikasõpru. Ka tänavu astub Laagris kahel päeval üles 22 bändi, peaesinejate hulka kuuluvad lisaks Mayhemile ka Mad Sin (ger), Finntroll (fin), Crionics (pol), Weedeate r (usa), Metsatöll, Pedigree, Horricane jpt.

Piletid festivalile on müügil kõigis Piletilevi müügipunktides ning Statoili teenindusjaamades. Vaata fotogalerrid eelmise aasta Hard Rock laagrist siit: