Traditsiooniliselt on avaüritustel müügil erihinnaga festivali sooduspassid ning avatakse Augustibluusi värske ja pidevalt täienev veebileht. Fesivali koduleheküljelt leiab seekordsete esinejate helinäiteid, piletiinfo, ajakava ja muud festivali külastajatele olulist informatsiooni, näiteks majutus, parkimine ja transport. Piletilevis algab festivali passide eelmüük esmaspäeval, 23. märtsil.

Esmakordselt festivali ajaloos jõuab osa Augustibluusist külastajateni juba juulis. Festival Augustibluus toimub 31. juulil ja 1. augustil Haapsalus. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Alates 2014. aastast kuulub Augustibluus ka Euroopa Blues Unioni liikmete hulka.

Sel neljapäeval Tallinnas toimuva avaürituse pilet maksab 7€ ning uksed avatakse külastajaile kell 21.00. Tanel Padar Blues Band astub lavale orienteeruvalt kell 22:00. Haapsalu kultuurikeskuses toimuv üritus on tasuta ning uksed avatakse kell 19.00. Haapsalus saab laval näha 2014. aasta Augustibluusi esinejat Mikk Tammepõldu.