Juba festivali avapäeval toimuvad kontserdid Tallinnas, Haapsalus, Pärnus, Otepääl ja Suure-Jaanis. Tallinnas Merepaviljonis on festivali avapeo uus esineja maailmamainega afro-pop grupp Zap Mama, mis ühendab aafrika muusikat moodsate biitidega! Asendus varem välja kuulutatud Mali grupi Amadou & Mariam haigestunud solistile õnnestus Jazzkaarel korraldada ühe päevaga.

Festivalikeskuse, uhiuue Merepaviljoni näol on Jazzkaar saanud pärast seitsmeaastast pausi endale kodu, võimaldades ümber kohaneda vastavalt kontsertide vajadustele - olgu siis tegemist peoga, tantsuõhtuga, suurema või väiksema kontserdiga. Paviljon valmis produktsioonipartneri RGB eritellimusel Saksamaal, tegemist on unikaalse ajutise ehitisega, mille stiilne klaasfassaad ja kaarjas katus annavad talle püsiehitisele omase ilme, paviljoni eksponeeritakse Eestis esmakordselt Jazzkaare raames, see mahutab vastavalt kontserdi iseloomule kuni 1100 inimest.Festivali peaesinejad Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu (Norra-India), Lizz Wright (USA) ja Brand New Heavies (UK) astuvad üles järgmisel nädalavahetusel.

Uus peaesineja Zap Mama avab aga Tallinna rahvusvahelise festivali, kus seekord on osalejaid viieteistkümnelt maalt, juba homme!

Esimese nädalavahetuse märksõnad on noor euroopa jazz, perekesksus ja linnaruumReedel ja laupäeval toob Jazzkaarele külakosti Euroopa noorte professionaalide festival „12 Points“, mille mullused kolm parimat kollektiivi Kaja Draksler Acropolis Quintet, Elifantree ja MeTall-O-PhoNe esinevad Merepaviljonis ja ka Pärnus ning Otepääl. Mudilastele pakuvad külakosti imearmas taani ansambel Djanzz ja klounid Piip ja Tuut.

Pühapäeval, 22. aprillil kutsub Jazzkaar avastama Kalamaja põnevaid paiku, kus toimuvad publikule tasuta sissepääsuga mõnusad intiimsed kontserdid, Merepaviljonis leiab sel päeval aset 33-liikmelise Estonian Folk Orchestra suurejooneline tasuta kontsert. Päeva lõpetuseks sümboolse saab tantsida uude nädalasse Norra bigbändi saatel! Eesti muusikud fookusesKohalikud talendid on sel korral esindatud suurte põnevate projektidega. „Jazzis ainult tüdrukud“ vokaalgalal esinevad kümme omanäolist lauljatari. Tõnis Mägi esitab koos suure bluusiansambliga nii päris uusi ja ka juba tuntud bluusilikke lugusid, eesti bassiässad eesotsas Raul Vaiglaga on laval koosseisus Aces of Basses.

Veel on festivalil esinemas mullu Noore Jazzitalendi preemia pälvinud Joel Rasmus Remmel oma trioga, Oleg Pissarenko kvartett - neil mõlemal ilmusid just uued heliplaadid, Jaak Sooäär, UMA jpt. Duo Raivo Tafenau- Meelis Vind annab kuus kontserti, Villu Veski-Tiit Kalluste NordicSounds koos külalistega esineb nelja kontserdiga, Laura Põldvere septett kolme kontserdiga jne. Tänase jazzimaailma suunanäitajadUue generatsiooni staaridest on kohal kaks USA jazzi praegust esinumbrit oma ansamblitega - india päritolu saksofonist Rudresh Mahanthappa, kes alustab tuuri kontserdiga prestiiźses New Yorgi Carnegie Hallis, ameerika kõige hõivatumaid ja armastatumaid bassiste, Grammidega pärjatud Christian McBride ja sametise häälega uus staarvokalist Lizz Wright.

Euroopa tänase jazzi erinevaid suundumusi ja tipptaset esindavad ansamblid Das Kapital, Tingvall Trio, The Flow, Jo Stance, Vigleik Storaas Trio ja festivali 12 Points esinejad. Jazziauhinnad antakse 6. korda üle parimatele muusikutele 26. aprillil kontserdil, kus astuvad üles Joel Remmel Trio ja Rudresh Mahanthappa kvartett. Elioni suure auhinna saajat ootab 3200 euro suurune stipendium, veel jagatakse noore Jazzitalendi auhind ning Jazziedendaja preemia.

„Elion Jazzkaare toetajana hindab festivali korraldajate soovi pakkuda publikule uusi helilisi naudinguid ning käia mööda tallamata radu. Uudsus, uute radade avastamine ning jõudmine neid radu pidi inimeste südameni – need on põhimõtted millest lähtub ka Elion ja seetõttu oleme Jazzkaart ka nii pikaajaliselt toetanud,“ rääkis Elioni juhatuse esimees Arti Ots.

„Elioni Jazziauhinna väljaandmise eesmärk on toetada ja tunnustada andekaid ning viljakaid artiste, kes viimase kolme aasta jooksul on oma loominguga eriliselt silma paistnud,“ lisas Ots. Jazz üle linna!Eesti noored muusikud Otsakoolist ja mujalt täidavad Tallinna tänavad ja pargid hoogsa muusikaga, neid võib esinemas kuulda ka sadamas, kaubanduskeskustes, trammis ja mujal. Noored talendid esinevad ka lõunakontsertidega Teater NO99 Jazziklubis, hoogu saab juurde Jazzimaali projekt ja leidub muudki põnevat. Tallinna kaubanduskeskustes on festivali ajaks ülesseatud muusikainstrument hellitusnimega Jazzer.

Sel aastal saab esmakordselt teoks ka jazziturismi projekti koostöös EASiga, mille raames ootame Tallinnasse jazzihuvilisi kultuurituriste Põhja-Euroopast, aga ka Saksamaalt ja Venemaalt. Festivali kajastavad operatiivselt vabatahtlikud reporterid ja fotograafid, mitmetest kontsertidest toimuvad otseülekanded ja salvestused Eesti Rahvusringhäälingu vahendusel.