Festivali peakorraldaja Peep Veedla sõnas, et on selleaastase programmi üle eriti uhke: "Esinejate nimistu on võimas, erinevad lisaprogrammid toovad kõigele vürtsi juurde ning Soome presidendi külastus on justkui kirss tordil," rõõmustas Veedla.

Soomest on kooslusi kohal terve tosin! Metalmuusika huvilistele annab laupäeva hilisõhtul kontserdi Finntroll, tangosõpradele pakuvad kauneid hetki Jaakko Laitinen & Väärä Raha, tuhandete nüüdisaegse rahvamuuska nautijate rõõmuks on taas kohal Värttinä Karjalast. Soome noorema põlve folkmuusikat esindavad Topi Saha, Hermanni Turkki ja Whale & The Village, teravaid muusikali elamusi pakuvad Pekko Käppi & K:H:L:L, Wimme Saari & Tapani Rinne ning festivalile paneb punkti imetabane Kimmo Pohjonen, kes sedakorda laval koos oma tütardega.

Eesti muusikutest astuvad üles mullu esimese eestlasena Soome muusikaauhinnale nomineeritud Mari Kalkun koos oma põhjanaabritest koosneva ansambliga Runorun, esmakordselt koos oma bändiga festivalil esinev Mari Jürjens, oma 25. juubelit tähistavad Untsakad koos Lõõtsavägilaste ja Üllar Saaremäega, eriprojektina kava "Virmaliste väraval", mida kannab ette Veronika Portsmuth koos kammernaiskooriga Miina. Esinejate nimistust leiame veel Mick Pedaja, Öösorri, Dagö, Indigolapsed, Antsud, Põhjakonna, Tõnu Tepandi, Kristjan Üksküla ja paljud teised.