Venemaalt on oodata projekti Atlantida, mis seob meloodilist vokaali modernsete elektrooniliste rütmidega ja Chupai Elit ehk musirull Elit, kes on udmurdi lauljatar ning esitab emakeelset elektropoppi. Soomest tulevad meile häälekas laulupunt Kuokkavieraat ning fenomenaalne Alamaailman Vasarat. Läti aga kostitab indie-folkarite Momendiga. Kirsiks tordil on aga kantrilaujatar Melanie Dekker ja Epifolium, kes on mõlemad pärit Kanadast.

Kaunist eesti autorimuusikat jätkub aga Viru Folgile katkematu jadana. Esinevad viiuldajate ansambel Tuuleviiul, Mantra Gora, inimhinge helgemal ja hämaramal poolel rändav Vinland, luulet ja bluusi esitavad Heiki Vilep ja Blue Déjá Vu, plaadiesitluskontserdi annab Kadri Voorand Trio, jala panevad tatsuma Marko Matvere ja VLÜ, improvisatsioonilist ambient-etno-jazzi esitavad David Rothenberg (USA) ja Robert Jürjendal, urbanfolkansambel Tane Mahuta võlub oma väelauludega.

Kuulda saab ka Taavi Petersoni & Üdi, Ukerdajaid, Dagöt koos Riho Sibulaga, noori nägusaid poisse ehk ansamblit Zetod, segakoori ART kavaga "Eesti Loitsud", Jaagup Kreem, Tiit Kikas ja Taavi Langi esitavad Juhan Viidingu laule, Sooäär, Vaigla ja Ruben käivad Miina Härma radadel, Jäääär esineb koos Jaanus Nõgistoga, Untsakad Ilona Aasvere, Airi Allvee, Martin Mülleri, Jaan Söödi ja Virumaa Noorteorkestriga, Bonzo koos Pehu Jaani ning Pässiga. Lisaks on festivalil veel loendamatu arv esinejaid.

KÄFFi märksõnadeks on seekord Eesti Film 100, meri ja muusika, sest näha saab katkendeid esimesest eestlasest ümbermaailmapurjetajast Ahto Valterist valmivast filmist, Svjata Vatra autobiograafilist dokumentaalfilmi "Püha tuli", eluloofilmi John Lennonist ja jõulist muusikafilmi "Regilaul - laulud õhtust". Oma panuse on programmi andnud ka Eesti Film 100.

Keskkonnaprogramm pakub tänavu kuhjaga huvitavaid loenguid. Näiteks saab kuulda ajaloolast Ain Mäesalu, õppekirjanduse kirjastajat ja fotograafi Marko Uslerit ning Eve Tellissaaret kõnelemas ökoloogilisest eluviisist. Lisaks toimuvad traditsioonilised väravamäng Jaak Johansoni ja Ott Sandraku eestvedamisel ja matk koos Peeter Hussariga Käsmu poolsaarele.