Rakvere linnus avab õuduste ööl väravad kell 20.00 ja lisaks õuduslaulupeole näeb elavaid surnuid, kummitusi ja vampiire ning ringi liigub peata ratsanik.

"Idee õuduslaulupeost sündis ühiste arutelude käigus, kus leidsime, et õuduslaulupidu õuduste ööl oleks väga sobilik täiendus õhtu kavale. Laule otsides avastasin, et tuntumad õudu tekitavad laulud on huvitaval kombel pärit laste telesaadetest või filmidest ja seega kindlasti kõigile tuttavad," rääkis õuduslaulupeo eestvedaja Arlet Palmiste.

Koos saateansambliga tulevad ühislaulmisele Väiksest nõiast "Nõia elu", Nukitsamehest "Rahalaul", Kukerpillidelt "Jahitrofeed" ja paljud teised.

"Mulle rääkis saateansambli kitarrist Viki Vassiljev, et tema jaoks on alati kõige hirmsama lauluna tundunud "Rongisõit", sest mis saab olla hirmsam magavast rongijuhist," lisas Palmiste.

Igal aastal külastab Rakvere linnust hinnanguliselt 50 000 - 60 000 külastajat. Suurem osa neist satub linnusesse valgel ajal, aga traditsiooniliselt üks kord aastas on inimestel võimalus külastada linnust pimedal augustiööl.

"Pimedas linnuses viibida on hoopis teine tunne. Ja loomulikult erineb ka Õuduste öö programm päevasest nagu öö ja päev. Tegemist on pereüritusega ja loodan, et kõik tulijad saavad piisavalt põnevust ja närvikõdi," sõnas linnuse juht Kaidu Tiirik.

Õhtu lõpetavad tantsivad luukered ja saatanlikud tuletantsijad ning Peeter Jõgioja trummietendus koos ilutulestikuga.