Käivad kuulujutud, et sa ei ole inimene vaid tulnukas. Kas see vastab tõele?
Ei, ma olen ikka inimene. Küll aga olen ma tulnukatest lummatud, see on tõsi.

Sind peetakse maaväliseks, kuna mängid kitarri nii nagu inimene ei tohiks olla võimeline. Kuidas sa oma tehnika selliseks arendasid?
Ma hakkasin järeleaimama teisi kitarriste nagu John Petrucci, Paul Gilbert ja mõned bassimängijad. Panin nende tehnikad kokku ja sellest sündiski selline natuke ufone stiil.

Animals as Leaders mängib tehnilist metalli. Samas on tajutav, et momentideks kaob metal helipildist ja asi on pigem puhas jazz. Kumb sulle endale rohkem sümpatiseerib?
Aastaid kuulasin peamiselt ikka metalit, aga nüüd rohkem juba jazzi ja elektroonikat. Seega mõjutavad need žanrid minu praegust loomingut rohkem. Mis puudutab tulevikku, siis võib meie muusika areneda misiganes suunas, mis tundub loomulik. Mingeid ettekirjutisi me endale ei sea.

Sa mängid kaheksakeelset kitarri. Tavaliselt on kitarril kuus keelt. Kas see on mingi poosetamise asi?
Kaheksakeelne on lahe, sest sul on suurem heliline amplituud. Saad mängida nii madalalt nagu basskitarr. See võib olla ka poosetamise asi, aga sel juhul oleneb, kes seda mängib. Minu jaoks avardab kaheksakeelne kitarr lihtsalt muusikalisi võimalusi.

Kahe kaelaga kitarr avardaks võimalusi veelgi...
Mmm... kaks kaela oleks isegi minu jaoks juba liig.

Sa näed välja nagu tavaline New Yorki uue kooli ärimees. Kas sa pole proovinud raskemuusikale omast riietust nagu nahkpüksid ja randmekad?
Nooremana tegelesin skeittimisega ja siis nägin välja küll nagu õige skeidimees. See on kõige lähedamal olnud klassikalisele heavy metali outfitile.

Kui hea sa rulasõidus olid?
Mitte eriti hea, ma olin siis ikka väga noor ka. 360-kraadi backflip oli mu oskuste lagi.

Üldsegi mitte halb! Animals as Leaders on superhea intsrumentaalansambel. Kas oled plaaninud teha midagi koos lauluga?
Jah, mul on üks sõber, kellele olen muusikat kirjutanud ja kellega oleme koos improviseerinud. Midagi pole lindistatud, aga kui peaksin tegema lauljaga plaadi, siis tingimata temaga (with her - toim.).

Sulle tundub, et naislaulja oleks loomulikum sinu muusikale kui meeshääl?
Tegelikult küll! Ma olen avatud küll igasugustele pakkumistele, aga mulle endale meeldib naiste vokaal rohkem. Meeldib see kontrast, mis tekib kitarri ja naishääle vahel.

Kas Eesti Animals as Leadersi fännid võivad saata sulle oma sõnade ja viisiga lauluversioone sinu lugudest?
Jah, võivad küll. Me saame tegelikult kogu aeg kirju ja sõnumeid inimestelt, kes on teinud meie lugudest oma versioonid. Youtube'is on mõned üleval ka.

Viimaseks. Tundub üsna naljakas line-up: Animals as Leaders ja Deftones. Mõlemad on absoluutselt superbändid, aga tunduvad natuke erinevast maailmast. Kuidas te üksteist leidsite?
Javier (teine kitarrist) ja mina oleme olnud Deftonesi fännid juba aastaid. Aga lugu sai alguse nii, et tegime ühe tuuri koos Dillinger Escape Planiga. Nemad omakorda olid nüüd koos tuuril Deftonesiga. Dillingeri mehed mängisid meie plaati Deftonesi meestele ja ilmselt neile meeldis, sest ükspäev saime kõne, et kas oleme nõus Deftonesi soojendama - nii see läks.

Jääme huviga ootama teie kontserti, õnn kaasa!
Suur tänu, kohtumiseni.