Vestlesime Frankie Animali lauljanna Marie M. Vaigla ja kitarrist Jonas Kaarnametsaga, et meenutada bändi algusaegu, rääkida tänasest päevast ning uurida uue singli “Pretty Late” kohta.

Kuidas Frankie Animalil praegu läheb?
Meil läheb praegu väga mõnusalt. Eelmise aasta lõpul hakkas kuskilt kohast uut muusikat ja mõtteid sisse voolama ja praegu tundub, et nende najalt oleme justkui uue hingamise saanud.

Rändame tagasi aastasse 2012. Kuidas teil bänditegemise mõte tekkis?
Kui me alustasime, oli Eesti bändimuusikal omamoodi õitseaeg. Vaiko Eplik ja Draakonid (Ewert and The Two Dragons — toim.) olid just uskumatult inspireerivate plaatidega maha saanud ning ju vist tundus, et võiks ju ka proovida.

Mäletate te enda esimest proovi?
Hoopis esimene bändilaager tuleb meelde, see oli 2012. aasta suvel Marie kodus Murastes. Bändi nagu suurt polnudki veel, aga laagrit oli vaja teha!

Muraste bändilaagrist tänaseni — mis on vahepeal muutunud?
Eelkõige oleme me viis aastat vanemad, kogenenumad ja targemad. Ma arvan, et see kajastub ka meie muusikas ja selles, kuidas me bänditegemisele läheneme. Oleme nende viie aasta jooksul mitu korda trummarit vahetanud ning selle tõttu kolmekesi veel tugevamalt kokku kasvanud.

Kujutasite te 2012. aastal alustades enda viisaastaku plaani ette just sellisena, nagu see välja on kujunenud?

Olime siis ikka üsna naiivsed ja arvasime, et kogu see bändivärk käib palju lihtsamalt… Aga et rattad ikka natuke veerema saada, tuleb päris palju vaeva näha.

Aga kas on ette tulnud hetki, kus mõtlete, et nüüd on kõik — paneme pillid kotti ja lõpetame selle bänditegemise ära?
On olnud hetki, kus on olnud väga tugev peata olek ning küsimusi “miks? ja kellele?” on peast rohkem kui paar korda läbi käinud. Aga nüüd tagasi vaadates pole mõtted kunagi lõpetamiseni jõudnud. Ma usun, et Frankie Animal on meie kolme (laulja Marie M. Vaigla, kitarrist Jonas Kaarnamets, bassist Jan-Christopher Soovik — toim.) eludes 5 aastaga nii loomulikuks asjaks kujunenud, et keegi meist ei kujutaks elu selleta ette.

Meenub teil mõnd seika, mille tagasi mõeldes tuleb muie näole või südamesse soe tunne?
Jonas: Ma pillasin oma kõrvamonitoride saatja eelmisel Positivusel Toitoi potti. See läks mulle päris kalliks… Aga nagu ikka on mingid konkreetsed naljad ja juhtumised, mida ainult meie bändiga oleme läbi elanud ja teame. Kindlasti üks tugevamaid mälestusi, mida siiani meenutada, on 2015. aasta Saksamaa tuur Ewert and the Two Dragonsiga.

Avaldasite täna ühes videoga uue singli “Pretty Late”. Millest värske lugu ja videopilt räägivad?
Marie: “Pretty Late” on täielik meeleolulugu. See on heatujulaul, mida ma kuulaks reedesel peoõhtul linna peal ringi kõndides. See paneb sind veidi vallatult tundma…Ma arvan, et video on selle laulu vaibi täiendus, kus on seksikat “cooli” ja totrat eneseiroonat, mida ka loos leidub.

Jonas: Video tegime sama tiimiga, kellega ka eelmised kaks oleme teinud ja tundub, et tulemus läheb iga korraga mõnusamaks. Video võtetele saime kohale palju sõpru ja lahedaid inimesi, kellelt sai head energiat, mis loodetavasti ka videosse kandus.

Tähistate 20. mail Vaba Laval enda 5. sünnipäeva suure kontserdiga. Mida võib publik eelseisvalt kontserdilt oodata?
No peab ikka kohale tulema ja seda kõike ise nägema. Plaanis on lavale tuua eksklusiivne laiendatud koosseis.

Teeme trivia vooru ka: Kui Frankie Animal oleks magustoit, siis mis see oleks?
Näiteks crème brûlée — et ei anna kohe kõike kätte, peab sinna kooriku alla vaatama, mis on üllatusi täis… .

Kuidas üllatusi täis Frankie Animal kõlab, saab kuulda laupäeval, 20. mail Kalamaja Päevad järelpeol Vaba Laval, kus kollektiiv enda viiendat sünnipäeva ühes Lepatriinu ja Gram-of-Fun residentidega tähistab.