Kuidas Sa oma erinevaid loomingulisi tegevusi ühildada suudad (muusika, kunst, reklaamifirma)? Millest jõudu ammutad?

Loomingulistel inimestel on see täiesti tavaline, et elatakse ennast välja mitmel erineval alal. Millegipärast tundub see teistele müstikana ja kasutatakse suisa sõnu nagu multitalent. Aga see pole midagi erakordset tegelikult, sest kui tekib igasuguseid erinevaid mõtteid, siis leiad neile väljundi. Jõudu ammutan ühest ja teisest, kõik elemendid on vajalikud. Võrdleme automootoriga: et kõik toimiks, on vaja kõige primitiivsemalt väljendudes õhku, kütust ja sädet. Kui üks on puudu, siis asi ei tööta. Vot mul ongi selline mootor, et pean tegema mitut asja korraga, muidu ma ei tööta üldse.

2014. aasta Eesti muusikaauhindade jagamisel võitsid Aasta Meesartisti auhinna. Mida võtsid sellest kaasa uue plaadi tegemisel? Ole hea, kergita loori oma vastilmuvalt albumilt: milliseks kujuneb albumi terviklik helipilt?

Võtsin kaasa hea energia. Tegin oma uue albumi tegelikult enamvähem valmis juba eelmisel aastal kohe peale neid auhindu, aga siis viskasin sahtlisse. Igal aastal ma plaati välja anda ei taha. Võtsin hoopis maalimise ette ja maalisin. Nüüd on aeg küps, võtsin sahtlist lood, osad viskasin minema ja osad tegin juurde ja sügisel ilmubki album Universal Musicu alt. Albumi tervikpilt on taaskord ülieklektiline. Sealt leiab päris laia stiililise valiku. Singlitega olen taaskord hädas, ükski ei iseloomusta minu albumi tervikpilti. Aga noh... on, nagu on. Terviklik eklektika.

Üks minu lemmikumaid lugusid on Sinu kirjutatud "Pisar". Puht isiklikust huvist, kuidas see sündis? Ma pole palju kohanud mehi, kes oma ego alla suruks, kuid seda lugu on valge lipu lehvitamiseks mulle paar korda saadetud küll. Panid Eesti mehe mõtted kirja?

"Pisar" on lugu, mida küsitakse palju, kui ma esinen. Isegi kui plaate käin mängimas, nõutakse seda. Mul on lugusid, mis on puhas fantaasia ja lugusid, mis põhinevad rohkem isiklikul kogemusel. See on suhteliselt minust endast, ma arvan. Nende lugudega on, nagu on, teed ära ja alles siis saad aru, mis lugu see on. See ongi muusika tegemise juures võluv, et paljud asjad tärkavad hoopis hiljem ja endalegi üllatava nurga alt.

Mai alguses ilmus Su sügisel ilmuvalt albumilt singel "Purjus". Ma saan aru, et see ei räägi üks ühele joomisest, kuid millest täpsemalt?

See ei ole jah 1:1 joomisest. Kuigi seda võib nii kuulata, kui keegi seda nii kuuleb. Selles on ka palju laiemat sotsiaalset sõnumit ja ka lihtsalt meeleolu ja häälestatust, ühiskonnas toimuvat. Ma ei hakka neid märksõnu kõiki ette laduma, las igaüks avastab ise enda jaoks selle loo mõtte. Loo lahkamise jätan alati teiste teha. Tundus singliks hea minekuga ja saigi valitud.

Kuidas ja millist muusikat Sa kuulad? Kas oled truu vanadele lemmikutele või pidevalt avastad enda jaoks uut? Kas Sa kuulad pigem albumeid või lugusid?

Ma kuulan muusikat võimalikult vähe. Kui, siis anonüümsemat elektroonilist tantsumuusikat, mida ma ka mängin oma DJ-settides. Vanu asju kuulan harva, aga ka siis, kui neid ise mängin pidudel. Vanad asjad on peas olemas, neid ei peagi kuulama. Ei viitsi endi vanu asju ka heietada, see on ainult nostalgia. Uus on alati huvitav, aga mõjude vältimiseks proovin endale sarnaseid asju vältida. Muidu tekib see koletu tunne, et kõik on tehtud ja ei tahagi midagi teha. Päris palju kuulan endiselt metalit, aga just vanemaid asju. Uuest siis jah kõikvõimalikud uued elektroonilised vaibid. Aga niimoodi kodus ei kuula, et istun diivanil ja panen plaadi peale. Autos ja peol. Sõidan palju ja peol käin ka suht palju.

Mida soovitaksid 10 aastat nooremale iseendale?

Oled õigel teel, anna minna. Aga seda ja seda ära tee. Ja muidugi "never grow up" (ära iial suureks kasva toim.).

Millal hakasid kunstiga tegelema ja miks alles hiljuti oma tööd avalikkusele paljastasid?

Hakkasin maalima paar aastat tagasi. Lõpetasin 9 aastat kestnud kunstiõpingud 1998.aastal ja siis tegin kohe ka kunstiga lõpparve, sest jubeda kopa viskas ette. Tegelesin muusikaga. Siis sai pea vahepeal puhtaks ja tekkis tunne midagi tõsisemalt ka tegema hakata. Ja nüüd maalingi. Esimese näituse tegin kodus, kahel päeval oli avatud, käis umbes 200 inimest külas kodus, täitsa huvitav kogemus. Osad tööd olen nüüd maha müünud, mõned ära kinkinud, midagi heategevuseks annetanud ja osad on väljas WAB stiilipoes Foorumis veel juunis, siis on selle kollektsiooniga ring täis. Uus näitus tuleb heal juhul ettekandele koos uue albumiga, aga võibolla ka kevade poole, vaatan, kuidas ma kokku saan selle, sest nii imelik, kui see ka ei tundu, ma vajan ka veitsa und päevas.

Millal Sinu loomingut elavas esituses kuulata saab?

Ei tea. Proovin sel aastal mitte esineda varem kui alles sügisel. Eelmine suvi läks konsade alla, see suvi proovin puhata. Aga sügisel uus plaat ja rokenroll!