Nick ja Chris, kuidas teil sel aastal läinud on?

Imeliselt! Oleme mänginud väga suurtel festivalidel nagu Let It Roll ja Electric Daisy Carnival Las Vegases ja South West Four festivalil Londonis. Lisaks mitmetel suurepärastel pidudel üle terve ilma ja loomulikult meie enda plaadifirma Get Hype Records pidudel. Oleme kohanud palju imelisi inimesi!

Olete tänaseks tegutsenud üheksa aastat. Oskate te välja tuua enda karjääri olulisemad hetked?

Oleme selle aja jooksul kindlasti palju saavutanud. Neid verstaposte on olnud nii palju, et raske on kusagilt alustada. Seadsime kohe alguses endale eesmärgiks, et tahame anda välja enda vinüüli. Iseenesest väike asi kui selline, aga nõuab palju tööd. Meie unistus kasvas tasapisi reaalsuseks, sest uskusime, et kõik on võimalik, eriti kui meid on toetamas trummi ja bassi kahurvägi ning 2015. aastal nägigi ilmavalgust meie debüütalbum „City Of Gold“. Album andis meile nii palju rohkem kui oodata oskasime – viimase nelja aasta jooksul oleme mänginud suurtel pealavadel ja hiigelsuurtel festivalidel, teinud seda, mida armastame.

Meie enda plaadifirma Get Hype Records loomine (2016. aastal – toim.) oli samuti üks oluline hetk. On tore tuua esile uusi talente ja korraldada meie plaadifirma sündmusi mainekas Londoni klubis Fabric.

Teie viimane singel „Infinite (Mothership)“ on bänger! Rääkige sellest loost veidi lähemalt.

Let It Roll festivali avatseremooniaks loo kirjutamine on midagi, millest me alati unistanud oleme. Olime väga meelitatud kui festivali juht Zdeněk Souček tema kolleeg Kryštof Benca meile sel teemal kirjutasid ja lugu palusid. Inspiratsiooni saamiseks vaatasime tagasi mängitud festivalidele ja seal kogetule ning sõnad, mis peale laulsime, räägivad samuti festivalidest. See on isiklik lugu, mis sai kirjutatud kindla eesmärgiga.

Te olete siiamaani avaldanud ainult ühe kauamängiva, City Of Gold. Kas teil on lähiajal uue albumi plaane?

Püsige lainel ja olge uudisteks valmis!

Mis on hea trummi ja bassi loo saladus?

ENERGIA! Kogu saladus on energia, mis pakub inimestele emotsiooni ja suunab neid muusika rütmis. Selle õige energia leidmine on meil palju aega võtnud ja see on väga võimas! Meil on tavaliselt muusikat luues ainult üks eesmärk – tõmmata inimesed käima ja hoida neid meiega esimesest kuni viimased noodini.

Kas eelistate esineda suurtel festivalidel või täismajadele väiksemates klubides?

Need on kaks täiesti erinevat vaibi ja mõlemad on võrdselt tänuväärsed. Mida väiksem on inimeste hulk, seda väljakutsuvam on leida järgmine lugu, mida mängida. Suurtel festivalidel esinemine on loomulikult epic ja väga inspireeriv, aga hoopis teisel tasemel. Mõlemal puhul on omad plussid ja miinused, aga me armastame siiski mõlemat varianti.

Kui töö on tehtud, siis kas suundute tavaliselt hotelli või jääte järelpeole?

Mõnikord me lahkume, mõnikord jääme ja pidutseme. Kui mängida nii tihenda graafikuga kui meil on ja jääda igale järelpeole, siis see oleks põhimõtteliselt enese tapmine. Tööd ka tehtud ei saaks, sest kui tahad laval endast maksimumi anda, nõuab see tundide viisi harjutamist. Küll pidutsemiseks ka aega leiab.

Mängisite viimati Grindil 2014. aastal. Mida te peost ja Tallinnast mäletate?

Grind ja Tallinn olid meie vastu väga lahked. Mäletame head pidu, head publikut ja suurepärast vaibi!

Mida võib publik teie tänaselt ülesastumiselt Grindil oodata?

Kaost! Palju eksklusiivset materjali ja sekka mõned klassikud.

The Prototypes astub üles täna, 14. septembril klubis Hollywood toimuval Grindi peol. Lisaks astuvad õhtu jooksul üles Grindi residendid MHKL & Jozels, Coverk x Byte ja Denry. Pileteid on võimalik soetada kohapeal enne sündmuse algust. Lisainfo leiab Facebookist.