Eesti Muusikaauhindadel astuvad õhtujuhi rollis juba läbi aastate üles põnevad duetid. Nii on auhinnagalat juhtinud Lenna koos Mihkel Rauaga, Ivo Uukkivi koos Taavi Eelmaaga, Krista Lensin koos Alari Kivisaarega, Koit Toome koos Aigi Vahinguga ning mitmed teised.

Seekordne duo koosneb kahest eesti tipplauljast, kes on ühed enim Eesti Muusikaauhindu võitnud artistid. Tanel Padar on läbi aastate võitnud kokku 12 auhinda, Ines on tulnud võitjaks kuuel korral.

Tanel Padar kommenteeris õhtujuhi rolli omaltpoolt: "EMA on muusikute jaoks aasta tippsündmus. Pole erilist vahet, kas olla seal nominendina, meeleoluka publikuna või õhtujuhina. Oluline on kohal olla, et tähistada üheskoos edukat 2012 muusikaaastat!"

“Ühel õhtul aastast saavad paljud tublid Eesti muusikud kokku, et pärjata aasta silmapaistvamaid,” ütles alati särav Ines. “Väga hea meel seekord hoopis õhtujuhi rollis nende rõõmuhetkede tunnistajaks olla,” lisas laulja.

Erishowdega astuvad üles Iiris, Tenfold Rabbit, Ott Lepland, Põhja-Tallinn, Tiger Milk ja Vaiko Eplik.

Piletid Eesti Muusikaauhindade galale leiad Piletilevist või Ticketprost, ülekande teeb pidulikust õhtust Nokia kontserdimajas ka TV3, mis algab 14. veebruaril kell 21.30.

Eesti Muusikaauhinnad 2013 antakse välja 16 kategoorias. Eesti Muusikaauhindadele kandideerisid 136 eelmisel aastal ilmunud albumit ning üle 100 eelmisel aastal toodetud muusikavideo. Lisaks valis žürii välja ka aasta parimad laulud. Enim nomineerivad Iiris viies kategoorias ning Marten Kuningas, Ott Lepland, Põhja-Tallinn ja Vaiko Eplik neljas kategoorias.
EMA 2013