Kui airBnB kaudu võib veel leida erinevas hinnaklassis kortereid ja tube Tartusse, siis Booking.com broneerimissüsteemis on vaatepilt nukker, olenemata sellest, mitmele inimesele ööbimist otsida. Piirkonna lähim süsteemi pakutav vaba majutus maksab 290 eurot ning asub Tartust 22 km eemal.

Tänasele Eesti Päevalehele antud kommentaaris tõdeb ka Tartu abilinnapea Raimond Tamme, et kuigi linnavalitsusel siiralt hea meel, et Metallica Tartus kontserdi annab, siis majutuseks on hädasti vaja ajutisi voodikohti juurde luua. "Kontserdiga seotud glämpingu võimaluse pakkumine on väga tervitatav. Kuna aga kontserdi toimumise info on alles väga värske, siis seisab meil ees terve hulk arutelusid, et neil päevil Tartus kõik võimalikult kenasti sujuks."

Jah, ka kontserdikorraldajad on arvestanud, et majutusvajadus on suur ja pakuvad võimalust soetada Glämpingu-piletit, mis kontserdipaiga kõrval glamuurset telkimist pakub hinnaga 295 eurot (kuni neljale inimesele), ent mis ei sisalda kontserdipiletit. Ent ilmselt ei piisa kümnete tuhandete majutamiseks kahjuks ka sellest, nii et tuleb kaaluma hakata n-ö festivalilike telklate tegemist.

Pühapäeval oli Tartu ööbimiskohtade valik veel mitmekesine, ent siiski juba tohutul kiirusel vähenev, sest need muusikasõbrad, kes kindladki veel olla ei saanud kuidagi, et Metallica ikka tuleb, tegid ilmselt heas rokiusus broneeringuid.