Viimase kahe aasta jooksul on Birkin andnud üle 300 kontserdi. 2004. aastal tutvustas ta oma järjekordset albumit Rendez-Vous, kus ta laulab koos Brian Ferry, Etienne Daho, Caetano Veloso, Paolo Conte, Manu Chao, Francoise Hardy, Brian Molko ja prantsuse uue põlvkonna noortega. Mõned neist lauludest kõlavad ka Tallinna kontserdil, teatas kontserdi korraldaja.

Jane Birkin elab juba 37 aastat Prantsusmaal, ta kodu on nii Pariisis kui Brestis. Tema elu- ja loometee on tihedalt seotud Serge Gainsbourgiga (1928—1991), kes on jätnud jälje prantsuse 20. sajandi kultuurilukku helilooja, laulja, poeedi, näitleja ja filmirežissöörina.

1969. aastal salvestasid Birkin ja Gainsbourg võrgutava laulu “Moi non plus”, mis vaatamata ärakeelamisele sai superhitiks. Jane mängis Gainsbourgi filmis “Je t’aime moi non plus” (1975) ja koos temage veel mitmetes filmides. Näitlejapaari abielu kestis 13 aastat, neile sündis tütar Charlotta, kellest sai samuti filminäitleja.

Paar aastat tagasi pühendas Jane Birkin Gainsbourgile kontserdikava “Arabesque”, esitades koos Põhja-Aafrika muusikutega laule, mis Serge oli kirjutanud temast ja talle. Kontserdi idee sai alguse kaheksa aastat pärast Gainsbourgi surma.

Kuigi Jane Birkin ei saa uhkustada hääle tugevuse ja diapasooniga, on tema elegantne naiselik esitus lummav. Kontsert sarnaneb idamaise kabareega — melanhoolia varjus hõõgub tõeline kirg, pinge tõuseb iga lauluga.

Kontserdi korraldavad Prantsuse Kultuurikeskus ja Jazzkaar. Piletid maksavad 150-450 krooni.