Nende kolme klahvpillimängija panused loovad kaleidoskoopiliselt kireva jalajälje Eesti levimuusikas. Kristallidega tuntuks saanud Olav Ehala on üks armastatumaid heliloojaid tänaseni. Ansambel Mess on vaid väike osa sellest, mida on meie muusikas korda saatnud Sven Grünberg. Ruja, Kaseke, Rock Hotel – kõigi nende ansamblite kulgu on Margus Kappel mõjutanud.

Kohtumisõhtu annab ainukordse võimaluse kuulda lugusid levimuusika legendide tegevusest minevikus, olevikus ja tulevikus. Mustvalgetele sekundeerivad näitusel välja pandud Valter Ojakääru tiibklaver, Gennadi Podelski pianiino ning Eesti esimene süntesaator Varioola.

Eesti Muusika Kuulsuste Koja kohtumisõhtute sari on juba 12 korda toonud publiku ette muusikud, kelle tegevus on mõjutanud Eesti levimuusika ajalugu. Igal kohtumisel saab otsestest allikatest kuulda seda, kuidas on sündinud legendid, laulud, ansamblid, tähed meie muusikataevas ja mis tegelikult Eesti levimuusika tagatubades toimus.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi näitus „Vabaduse kõla! Eesti levimuusika lugu“ räägib Eesti levimuusika kujunemisest alates esimesest heliplaadist 1901. aastal kuni Eurovisiooni võiduni 2001. aastal. Saja aasta sisse mahuvad säravad staarid, „Horoskoop“, isetehtud pillid, „jazz luudel“, pungi kõrgaeg, laulev revolutsioon ja veel palju meenutamist väärt hetki, sündmusi ja inimesi.