Tegemist on 1170 m2 elegantse paviljoniga, mis mahutab ca 1000 kuulajat ja kuhu on selleks ajaks loodud mõnus festivaliala. Kaarja katuse ja läbikumava fassaadiga Merepaviljon koos meeleoluka publikuala, kohvikute, näituste ja selle ümber loodava keskkonnaga on tervik, mis täidab festivali vajadused ja annab külalistele võimaluse nautida mereäärset linnakeskonda koos jazzmuusikaga.

Festivali peaesinejad
Festivali peaesinejad on Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu (Norra-India), Lizz Wright (USA), Brand New Heavies (UK) ja Amadou & Mariam (Mali). Kahekümne kolmandat korda toimuv rahvusvaheline festival toimub 20. – 29. aprillil ja kutsub seekord esinema muusikud Prantsusmaalt, Inglismaalt, Indiast, USA-st, Malist, Luksemburgist, Saksamaalt, Sloveeniast, Taanist, Soomest, Norrast, Rootsist, Austriast jm. Tallinna kõrval jõuab Jazzkaar ka kuueteistkümnesse Eesti linna ja asulasse. Festivali avakontserdil esineb maailmamuusika ansambel Amadou ja Mariam, kes on Euroopa turneel oma uue albumi esitluskontsertidega. Ansambli superstaarid, kaks pimedat Mali juurtega muusikut, on end laulunud kuulajate südameisse.

Esimese nädalavahetuse märksõnad on noor euroopa jazz, perekesksus ja linnaruum
Festivali alguse fookus on suunatud noorele publikule ja noortele esinejatele. Külakosti toob Jazzkaarele sel korral Euroopa noorte professionaalide festival „12 Points“, mille mullused kolm parimat kollektiivi Kaja Draksler Acropolis Quintet (Sloveenia), Elifantree (Soome-Rootsi) ja MeTall-O-PhoNe (Prantsusmaa) esinevad neljas Eesti linnas. Kõige väiksematele muusikasõpradele pakub külakosti imearmas taani ansambel Djanzz, mis viib lapsed ja nende vanemad lõbusate fantaasiate maale. Pühapäeval, 22. aprillil kutsub Jazzkaar avastama Kalamaja põnevaid paiku nagu Kalamaja park, kultuurikilomeeter, Kalju kirik, F-hoone, Estonia klaverivabrik – toimuvad publikule tasuta sissepääsuga mõnusad kammerlikud ja atmosfääri esiletõstvad kontserdid, Merepaviljonis toimub sel päeval suur vastloodud Folkorkestri kontsert – ka sinna on sissepääs prii.

Eesti muusikud fookuses
Eesti muusikud on sel korral esindatud suurte projektidega nagu Estonian Vocal Gala, kus esinevad kümme suurepärast jazzilauljat; Tõnis Mägi koos suure bluusiansambliga esitab kavas “Muus-Bluus” oma bluusilikke lugusid; Eesti bassiässad eesotsas Raul Vaiglaga on laval koosseisus Aces of Basses. Veel on festival esinemas mullu Noore Jazzitalendi preemia pälvinud Joel Rasmus Remmel oma trioga, Oleg Pissarenko, Jaak Sooäär, Raivo Tafenau, Meelis Vind, Villu Veski ja paljud teised.

Tänase jazzimaailma suunanäitajad
Euroopa tänase jazzi erinevaid suundumusi ja tipptaset esindavad ansamblid Das Kapital (Saksamaa-Prantsusmaa-Taani), Tingvall Trio (Saksamaa), The Flow (Austria), Jo Stance (Soome), Vigleik Storaas Trio (Norra), festivali 12 Points Plus esinejad ja muidugi festivali peaesinejad-superstaarid Jan Garbarek Group (Norra), kus teeb kaasa maailmakuulus India löökpilliguru Trilok Gurtu ja inglise klubimuusika legend The Brand New Heavies. Jazzi kodumaa Ameerika staaridest on kohal maailma altsaksofonististide esinumber Rudresh Mahanthappa india muusikast inspireeritud kavaga Samdhi, ameerika kõige hõivatumaid ja armastatumaid bassiste Christian McBride, kes võitis pühapäevasel Grammyde jagamisel oma orkestriga teise Grammy ja noor sametise häälega lauljatar Lizz Wright.

6. korda antakse üle Jazziauhinnad
Jazzkaare kuldsponsor on Elion, kelle toetusel antakse kuuendat korda välja Jazziauhinnad. Jazziauhindadena antakse üle 3200 euro suurune stipendium, noore Jazzitalendi auhind ning Jazziedendaja preemia.
„Kui kasutada metafoori, siis jazz on muusikastiil, mis nagu voolav veenire püüab kivisel maastikul leida teed suurema veekoguni ehk publiku südamesse. Teekond on kohati keeruline, kohati ootamatu, kuid alati läbib see seni veel tundmata rada. Jazziga on see ju samuti nõnda, et uued helilised katsetused viivad publiku ennenägematutele helimaastikele pakkudes kõrvale üllatusi ning avastamisrõõmu. Elion Jazzkaare toetajana hindab festivali korraldajate soovi pakkuda publikule uusi helilisi naudinguid ning käia mööda tallamata radu. Uudsus, uute radade avastamine ning jõudmine neid radu pidi inimeste südameni – need on põhimõtted millest lähtub ka Elion ja seetõttu oleme Jazzkaart ka nii pikaajaliselt toetanud,“ rääkis Elioni juhatuse esimees Arti Ots.

Jazz üle linna!
Eesti noored muusikud Otsakoolist ja mujalt täidavad Tallinna tänavad ja pargid hoogsa muusikaga, neid võib esinemas kuulda ka sadamas, kaubanduskeskustes, trammis ja mujal. Noored talendid esinevad ka lõunakontsertidega Teater NO99 Jazziklubis, hoogu saab juurde Jazzimaali projekt ja leidub muudki põnevat.

Sel aastal saab esmakordselt teoks ka jazziturismi projekti koostöös EASiga, mille raames ootame Tallinnasse jazzihuvilisi kultuurituriste Põhja-Euroopast, aga ka Saksamaalt ja Venemaalt. Festivali kajastavad operatiivselt vabatahtlikud reporterid ja fotograafid, mitmetest kontsertidest toimuvad otseülekanded ja salvestused Eesti Rahvusringhäälingu vahendusel. Jazzkaar teeb festivali raames koostööd Eesti Jazzliidu, Georg Otsa nimelise Muusikakooli, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ja Eesti Kontserdiga, samuti festivalidega April Jazz, Rigas Ritmi ja Kaunas Jazz.