Mõnus pühapäevahommik on üsna varajane – kell 8 algusega Kultuurikatla juurest teeb ornitoloog ja Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla linnulauluekskursiooni mööda rannaäärset Kultuurikilomeetrit. Kell 10 äratab Noole tänava rõdul luuletaja, laulja, kodulindistaja ning Kalamaja elanik Chalice – võta kaasa oma tool ja kohvitass! Kell 11 oled oodatud kohvikusse Klaus Eesti Disaini Majas – soolokavaga astub üles kitarrist ja laulukirjutaja Argo Vals, kes muuhulgas kogus hiljuti lisatuntust ka kui Vabariigi sünnipäeva kätlemistseremoonia muusikaline kujundaja.

Kell 12 avaneb erakordne võimalus saada osa maineka pianisti Tõnu Naissoo soolokontserdist muidu avalikkusele suletud Estonia Klaverivabrikus, kontserdile järgneb ka ekskursioon Venno Laulu eestvedamisel. Et maja on põnev, aga saal väike, vajab see kontsert eelregistreerimist aadressil piletid@jazzkaar.ee. Kell 13 toimub juba traditsiooniks saanud Jazzimaali kontsert, seekord Kamahouse’i kobaräri-keskkonnas koostöös Otsa-kooli ja Sally Stuudioga. Muusika ja kunst saavad üksteisest inspiratsiooni ja see annab alati kordumatu elamuse ja kunstilise tulemuse. Kell 14 ootab baar-bistroos Kukeke eriline laulu- ja kitarriduo Helin-Mari Arder – Tiit Born.

Kell 15 saab sammud seada kahes suunas – Kukekest üle tee asuvas F-Hoones alustab soolokavaga Pastacas, Reisisadamas paiknevas Jazzkaare Merepaviljonis on end üles seadnud 33-liikmeline Estonian Folk Orchestra, festivali suurim kollektiiv Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tudengitest. Kell 16 ootab pärastlõunaseid rändajaid Kalju tänava kirik koos Viljandi vokaalkvartetiga Vocamble. Päeva raamib vabaõhukontsert Kalamaja pargis folki, jazzi ja maailmamuusikat segustava Abraham’s Caféga. Kollektiivi akordionist Kaspar Uljas võitis ka tänavu Uno Naissoo nimelise loomingukonkursi. Kalamaja päeva toetab Eesti Autorite Ühing.

Helisevate jalutuskäikude pühapäev!

Pühapäev, 22. aprill
08:00 Linnulauluekskursioon Kultuurikilomeeter
10:00 Chalice Noole tn 4 rõdu
11:00 Argo Vals Kohvik Klaus
12:00 Tõnu Naisoo Klaverivabrik
13:00 Jazzimaal Kamahouse
14:00 Helin-Mari Arder & Tiit Born Kukeke
15:00 Pastacas F-Hoone
15:00 Estonian Folk Orchestra Merepaviljon
16:00 Vocamble Kalju kirik
17:00 Abrahams Café Kalamaja park