Geniaalne pianist Chick Corea on viimase poolsajandi prominentsemaid jazzmuusikuid. Oma pika karjääri jooksul on ta kontserte andnud ja plaadistanud tippmuusikutega nagu Miles Davis, Bobby McFerrin, Gary Burton, John McLaughlin, Al DiMeola, Herbie Hancock. Sümfooniaorkestritega on ta esitanud ja salvestanud Mozarti ja oma klaverikontserte.

Tema kuulsamad lood nagu „Spain“, „La Fiesta“, „Crystal Silence“ ja „Windows“ on juba muusiku eluajal pälvinud jazziklassika staatuse ja kõlavad eri maade muusikute kontsertidel ja heliplaatidel. Corea muusikat on esitanud ka eesti muusikud Tõnu Naissoo, Lembit Saarsalu, Heidi Tamme, Sofia Rubina jpt.

Chick Corea praeguse supertrio rütmitandemi moodustavad USA tippbassist-helilooja Christian McBride (mänginud muuhulgas koos Sting'i, Pat Metheny'i, McCoy Tyneriga) ja eriline trummivirtuoos Brian Blade (töötanud koos Herbie Hancocki, Bob Dylani, Joni Mitchelli ja samuti on ta maailma esisaksofonisti Wayne Shorter Quartet’i liige). Mõlemad on tuntud arvukatest tippkoosseisudest ja samuti pälvinud Grammy auhindu.

Bobby McFerriniga seob Chick Coreat ligi veerandsajandi pikkune sõprus, suvel andsid nad taas koos hulga kontserte. „Chick on võrratu,“ ütleb Bobby. „Temaga koos tunnen, et võin minna kõikjale ja teha, mida tahan, sest Chick tuleb kohe kaasa. Ta võib mängida, mida iganes ja meil on tohutult lõbus. Ta lubab mul istuda tema kõrval klaveritoolil ja mängida. Me tunneme teineteist väga pikka aega. Suhtleme nagu head sõbrad, kes teavad, millal rääkida ja millal ei pea üldse midagi ütlema.“

"Chick Corea oli üks põhipõhjustest, miks ma üleüldse jazz-klaverini jõudsin,“ ütleb Kristjan Randalu. „Kui räägitakse oma enda helikeele ja kõla leidmisest, siis on Chick esimesi, kes sellega seoses mulle pähe tulevad. Täielik originaal ja eksimatult äratuntava helikeelega. Nüüdseks juba ammugi elav legend, kes suurt osa jazzmuusika ajaloost kujundanud."

Tegu on ainsa kontserdiga Põhjamaades!