Sweet Spot Festival pakub juuli viimasel nädalavahetusel festivalikülastajaile muuhulgas ka mõnusat klubimuusika elamust, mille raames saab maailmaklassi artiste kuulata vastupidiselt tavapärasele hoopis päevasel ajal. Selle jaoks on festivalil eraldi klubilava Kultuurikatlas, kus astuvad üles tõelised elektroonilise muusika staarid.

Detroiti DJ, produtsent ja artist Jeff Mills on sügavalt mõjutatud teadusulmest (sci-fi) ning annab muusikas edasi sealt adapteeritud ideid, kontsepte ja lugusid. Kosmos on tema jaoks lausa kinnisidee ning tema looming on justkui muusikaline teadusulme. Kui ta 1992. aastal oma plaadifirma Axise asutas, võttis ta päikesesüsteemi liikuva oleku loominguliseks eeskujuks. Esimestest väljalasetest alates on tema muusika avastanud futuristlikke ja teaduslikke teemasid - nagu näiteks “Mutant theory”, "Tomorrow," "Art / UFO", "Time Machine" and "Alpha Centauri". Jeff Millsi jaoks on tulevik võimas loominguline ajend, mis selgitab artisti lõppematut energiat.

Nagu paljude teiste puhul, nii sai ka Honey Dijoni muusikaarmastus alguse tema vanemate muusikamaitse järgi souli ja r&b plaate kuulates. Üsna varsti tekkis soov olla ise see, kes kodupidude ajal nõela plaadile asetab ning peagi pärast seda meelitas teda ka ööklubielu. Tema kaks peamist mentorit on Derrick Carter ja Danny Tenaglia. “Danny mõjutas minu DJ-soundi oluliselt, “ räägib Honey. “Tema dramaatilisus ja riskivalmidus olid täpselt need omadused, mida ka ise muusikat mängides soovin väljendada. Muidugi ka Derrick ja Chicago house muusika olid minu artistiks kujunemisel suured mõjutajad, seega on minu signatuur-saund arenenud Chicago ja New York’i kombinatsioonist.” Muusikaformaatidest eelistab ta endiselt vinüüli ning tema DJ setid on kirglikud ja ehedad.

Nathan Jenkins ehk Bullion on esoteerilist pop- ja tantsumuusikat teinud viimased kümme aastat. DEEK Recordingsi asutaja ja “pop, not slop” mentaliteedi poolest tuntud Nathan on produtseerinud ja koostööd teinud selliste artistidega nagu Nilüfer Yanya, Trim, Paul Epworth ja Sampha. Remixe on ta teinud nii Todd Terjele, Vondelparkile, Tame Impalale kui Django Djangole. DJ-na on ta oma pidevalt areneva ja tema seikluslikku muusikamaitset peegeldava setiga üles astunud paljudes erinevates riikides. Tema igakuine raadiosaade NTS Raadios annab aimdust tema muusikalistest huvidest tervikuna.

Soichi Terada
on juba pikka aega olnud Jaapani house-muusika esindaja. Lääne publiku südame on ta võitnud meeldivalt naiivse ja samas emotsionaalse saundiga ning tuuritab nüüd täispike live-show’ga mööda maailma. Oma pika karjääri jooksul, mis sai alguse juba 80ndatel, on Terada loonud helitausta näiteks arvutimängule Ape Escape ning välja andnud muusikat koos sõbra Shinichiro Yokota’ga oma plaadifirma Far East Recordings alt. Tema stiil varieerub meeldivalt lõbusast tujuka ja hingelisema muusikani ning tema saundide valik on tõeliselt isikupärane.

CEM on Berliinis baseeruv DJ ja artist, kes on viimase kahe aasta jooksul Berliinis ning mitmeid aastaid enne seda oma kodulinnas Viinis oma täpsete ja detailsete vinüülile orienteeritud DJ settidega tuntust kogunud. Tema trumpideks on kutsuv mikstuur erinevatest žanridest ning unikaalne lähenemine publikule. Berliinis on ta tuntud peosarja “Herrensauna” üks eestvedajatest.

Lisaks tantsutavad Sweet Spotil inimesi ka Firejose, Dave Storm, Lekker DJ-d ning DJ Marek Poel.

Sweet Spot Festival toimub sel suvel esmakordselt 27. ja 28. juulil Tallinnas, Kultuurikatla pargis. Esinejate hulgast leiab selliseid tippartiste nagu näiteks Roisin Murphy, London Grammar, Mew, Jose Gonzalez, Ewert and The Two Dragons, Trad.Attack! ja paljud teised. Piletid ja lisainfo on saadaval festivali kodulehel www.sweetspot.ee.