Tegemist on juba teise korraga, mil lauljatar siinmail oma häälel kõlada laseb. Lauljatari ebamaiselt kaunist esitust on võrreldud UFO-ga, mis puudutab jazzi universumit oma võrratu hääle ja kirglikkusega mitmekordistades seeläbi muusika ilu, seisab tema kontserditutvustuses. Koreas ja Prantsusmaal parimaks jazzilauljatariks tunnistatud Youn Sun Nah laulab inglise, prantsuse, korea ja portugali keeles. Repertuaari kuulub nii poplugusid kui ka šansoone ning jazzi ja rahvuslike juurtega lugusid. Tänasel kauaoodatud Jõulujazzi-kontserdil astub imeliselt hõrgu häälega Youn Sun Nah üles kvartetikoosseisuga.

Loe, mida lauljatar Publikule endast, Eestist ja muusikast rääkis:

Mida mäletad oma esimesest külaskäigust siia koos Ulf Wakeniusega kevadisel Jazzkaarel aprillis 2010?
See oli võrratu reis. Meil oli Ulfiga väga lõbus, mitte ainult laval, vaid ka Tallinnaga tutvudes. Tallinn on väga kaunis paik ja siin on võrratud inimesed.

Praegu tuuritad Prantsusmaal, Itaalias ja Šveitsis. Kuidas tuur algas, millised on emotsioonid?
Ma olen Euroopas turneedel käinud üsna palju, kuid igal korral saan uusi unikaalseid ja vaimustavaid.

Prantsusmaa on praegu su teine kodu. Kus sa seal elad ning kas su kodu on sisustatud pigem prantsuse või koreapäraselt?
Ma elan Pariisis ja mu kodu on segu erinevatest stiilidest. Ikea on mind palju aidanud.

Oled minevikus töötanud ka moe-alal. Kus eelistad teha oma sisseoste – kas väikestest butiikidest või suurtest kaubamajadest?
Teen sisseoste kõikjalt, kus mulle huvitav tundub. Pole oluline, kas tegu on brändi või iseseisva disaineriga kui disain ise on erakordne ja huvitav – siis olen lummatud ja müüdud.

Kuidas valid oma lavarõivastuse? Mitu erinevat kostüümi vajad näiteks kahenädalase turnee jaoks?
Mu ema aitab mind kostüümide valikul väga palju. Mõnikord võtan kaasa vaid kaks, mõnikord viis. Kõik sõltub hetke meeleolust.

On sul lemmikvärv?
Ma jumaldan punast.

On sul aega ka hobideks?
Kahjuks mitte – olen harva kodus, nii et näiteks lugeda õnnestubki ainult autos, rongis, lennukis.

Kasvasid musikaalses peres, kus isa on dirigent ja ema laulja. Millised on su lemmikžanrid?
Oo, neid on palju! Klassikaline muusika, korea traditsiooniline, Broadway muusikalid, popp, jazz jne. Mulle meeldib jõudu proovida erinevate lugudega ja proovin need teha lihtsalt enda omaks.

Kuidas jõudis jazz sinu ellu?
Muusika on alati olnud osa minu elust ja mul on väga vedanud, et olen saanud alates lapseast nii paljusid erinevaid mõjutusi. Suunasin oma energia lõpuks jazzile pärast hea sõbra tungivat soovitust.

Õppisid muusikat Prantsusmaal ning kuulsid kindlasti ka palju šansoone. Tihti on lauljad ka poeedid nagu Brassens, Brel jt. On sul prantsuse poeetide seast oma lemmik?
Arthur Rimbaud.

Sa oled osalenud ka muusikalides?
Jah, mängisin kahe aasta jooksul kolmes muusikalis.

Sinu repertuaaris on väga palju väga erinevat muusikat – rahvamuusikast šansoonideni. Kuidas jõudsid näiteks Metallica loo “Enter Sandman” esitamiseni?
Kuulan paljusid erinevaid žanre ja rock on muidugi üks neist. “Enter Sandmani” soovitas mulle minu duopartner kitarrist Ulf Wakenius. Tema pakutud lähenemine loole oli intrigeeriv. Olin esialgu tõrges, sest loo originaalesitusele on kerge alla jääda, kuid ma usun, et lõime lõpuks midagi päris huvitavat.

Esinesid kitarrist Ulf Wakeniusega Tallinnas 2010. Millised on peamised erinevused duo ja kvartetiga esinemise vahel?
Mulle meeldib see heliatmosfäär, mida duoga esinemine võimaldab, sellise ruumiga võib juhtuda väga palju erakordset ja huvitavat. Kuid mulle meeldib ka ansambliga esineda. Ruum on siis kindlasti erinev ja loob hoopis teistsuguse stsenaariumi muusikutevahelise suhtluses.

Milliseid uusi projekte võime kuulda lähitulevikus?
Ma salvestan hetkel oma uut plaati. Kui see on valmis, eks siis paistab, mis saama hakkab. Ma olen väga põnevil – uus album annab mulle võimaluse end edasi sundida ning avastada uusi kõlasid ja stiile.