Loo muusika ja sõnad on teinud Kaari Sillamaa: "„Kuna koerhaldjas Mia lood on põnevad ja ka õpetlikud - sündmustik on kirju ja pakub mõtlemisainet igas vanuses vaatajale ning seal on palju soojust, siis tahtsin, et muusika oleks kohe eriliselt ilus," räägib "Jõuluootuse" ja muusikali autor Kaari Sillamaa.

"Selle loo tegemine ei tulnud väga lihtsalt, aga kui ta kord valmis sai, siis jäin tulemusega väga rahule," sõnas Sillamaa. Sillamaa selgitab, et enne loo tegemist tal oli juba teada, kes seda lugu laulma hakkavad ning see on kirjutatud spetsiaalselt just Getter Jaani ja Kaarel Orumägi häältele. "Sellevõrra on lugu muidugi jällegi lihtsam teha, kui tead, kes seda laulma hakkab," lisas Sillamaa.

Muusikalis mängib Getter Jaani südamlikku ja kaunist noort haldjanaist, kes hoolitseb muinasjutumetsa elanike tervise eest ja keda seob kaunis sõprus metsavahiga, kelle rollis on Kaarel Orumägi. Kas nende vahel on ka armastust? Kaari Sillamaa: "Seda peab vist küll Mia muinasjutu raamatu autorilt küsima, mille ainetel muusikal kirjutatud on. Mina isiklikult nende vahele seda ei mõelnud, aga mine tea," pilgutab Kaari Sillamaa kavalalt silma.

Getter Jaani kommenteerib: "Minu arvates on selles muusikalis väga palju sellist süütust ja samas hästi palju inimlikke situatsioone, kuhu me kõik oma elus satume. Seega ma usun, et metsavahti ja Eliiset seob pigem selline tavaline armas sõprus, mida nad oskavad väga hinnata," selgitab Getter Jaani.

Muusikalis tuleb esitusele veel mitmeid teisigi laule Getter Jaani ja Kaarel Orumägi esituses, mis ei jää oma kaunilt kõlalt kuidagi "Jõuluootusele" alla. "Kogu see muusikal on nii soe, nii siiras ja räägib sellest, mida me kõik iga päev vajame - soojusest, headusest ja armastusest. See on lugu, mis läheb hinge ka täiskasvanutele," võtab Getter Jaani muusikali lühidalt kokku.

Muinasjutt-muusikal Koerhaldjas Mia muusikal etendub 2. ja 3. detsembril Nordea Kontserdimajas. Piletid on saadaval Piletilevis.