Saate partneriks on Maarja Päikesekodu rajajad, kes soovivad täisealiseks saavatele sügava või raske vaimupuudega lastele ehitada Tartumaale Haaslava valda sellise kodu, kus nad parimal viisil saaksid elada, õppida ja töötada.

“Sihtasutus Maarja Päikesekodu loodi 2008. aastal Tartu Maarja Kooli lastevanemate ja õpetajate poolt,” ütles “Jõulutunneli” saatejuht ja produtsent Margus Saar. “Nad soovisid oma täisealiseks saavatele puudega lastele sellist kodu, nagu raske või sügava vaimupuudega inimene päriselt vajab,” rääkis Saar.

Saatejuhid Anu Välba ja Margus Saar käivad intellektipuudega inimestel ja nende peredel külas ning kutsuvad külalisi otsesaatesse.

Esinema on palutud hulk suurepäraseid lauljaid, kollektiive ja muusikuid, teiste hulgas Liis Lemsalu, Maarja, Koit Toome, Tõnis Mägi ja Kärt Johanson, Marko Matvere, Eesti Filharmoonia kammerkoor, Kaire Vilgats, Untsakad jpt.

Juba alates 18. detsembrist on avatud telefoninumbrid, millele helistades saab toetada Päikesekodu rajamist.

Helistades numbril 900 7701 saab annetada 2 eurot, numbril 900 7702 annetatakse 5 eurot, ja numbril 900 7703 annetatakse 25 eurot. Televaatajate annetuskõnesid vahendavad telefonifirmad Elion, EMT, Elisa, Starman ja Tele2 ilma teenustasuta.

“Jõulutunnel” on ETV eetris 1999. aastast. Möödunud aastal annetati saate kaudu 208 055 eurot MTÜ Põhja-Eesti Pimedate Ühingule, et korrastada ühingu Tallinna Tondi tänava maja rehabilitatsiooni- ja koolitusvõimalusi pakkuvaks tegevuskeskuseks nii Tallinna ja Harjumaa kui ka kõigi teiste Eesti vaegnägijate heaks. 2010. aastal toetasid Eesti inimesed “Jõulutunneli” kaudu Hiiumaa haiglat, kogudes kompuutertomograafi ostmiseks 1 miljon 383 tuhat krooni.