Kontserttuuri korraldaja Andreas Platonovi sõnul koosneb Londoni Kuningliku Filharmooniorkestri kava rokkmuusika pärlitest ning on suursugune ja võimas kontsert, mis eile toimus St Peterburgis ja ületas kõik ootused.

"St Peterburg ootas seda võimsat kontserti ja suursugune kontsersaal oli lõpuni väljamüüdud. Saalis oli palju erinevaid kuulajaid, alates noortest neidudest, rokkmuusika sõpradest kuni vanemate inimesteni, daamideni ja härradeni välja. Publiku hulgas oli neid, kes olid nahkriietes kui ka neid, kes olid tulnud õhtutualettides.’

"Kontsert algas looga "Fanfare for the common man", mis võeti üsna tagasihoidlikult vastu, kuid juba teisest loost, mis oli Coldplay "Fix You" hakkas õhtune atmosfäär soojenema. Ja ei läinudki kaua aega, kui publik kuulas võlutult ja suure kaasaelamisega 82 Londoni Filharmoonia muusikut ja suurepärast Londoni koori Metro Voices. Millised suurepärased seaded olid tehtud lauludest "The Best" (Tina Turner), "Bridge Over Trouble Water" (Simon & Garfunkel) ja "Stairway To Heaven" (Led Zeppelin)! Suurepärast tööd tegi dirigent Martin Freeman"!

"Võib veel lisada, et kui esitati laulu "We Are The Champions", siis seisis publik püsti ja laulis kaasa! Publiku aplaus ja kiiduavaldused ei tahtnud kontserti lõpus vaibuda. St Peterburg oli võlutud ja näitas seda välja ka artistidele. Ja juba homme on sama kontsert Tallinnas!"

Kuninglik Filharmoonia Kontsertorkester asutati 1987. aastal ja sellest ajast alates on saavutatud tohutu rahvusvaheline tunnustus. Orkester on esinenud Suurbritannia ja kogu maailma suurtes kontserdisaalides ja väljakutel, Hiinast ja Kaug-Idast Põhja- ja Lõuna-Ameerika riikideni. Kuulsus saavutati tänu oma esinemiste mitmekesisele programmile, mis koosneb kerge klassikalise muusika ja kaasaegse popmuusika parimatest näidetest.


Kuningliku Filharmoonia Kontsertorkestri viimaste hooaegade üheks tähelepanuväärsemaks esinemiseks on neli 2011. aasta mais aset leidnud esinemist koos Barry Manilow’ga O2 Arena laval Londonis, kaks väljamüüdud kontserti London Coliseumis koos poppooperi kvartetiga Il Divo, 2011. aasta oktoobris Royal Albert Hallis toimunud kontserdid, kus osalesid Broadway tähed Idina Menzel ja Marvin Hamlisch ning samuti Mahleri ja Mozarti esitamine Šoti Balleti lavastuses Sadler’s Wellsis 2011. aasta novembris.


Viimaste aastate kõige olulisemaks tuurikogemuseks oli kriitikutelt suurt tunnustust pälvinud Stingi maailmaturnee nimega „Symphonicity“: kuninglik orkester saatis lauljat üle terve Põhja-Ameerika ja Euroopa toimunud kontsertide ajal.

Samuti esitas Kuninglik Filharmoonia Kontsertorkester muusikat John Williamsi projektile Star Wars: A Musical Journey.

Orkestri koostööprojektide nimekiri räägib iseenda eest. Nimekirja kuuluvad maailma lavade suurkujud Andrea Bocelli, Jose Carreras, Lesley Garrett, Bryn Terfel, Renée Fleming, Kiri Te Kanawa, Luciano Pavarotti, kuid samuti ka tuntud popmuusika esitajad Burt Bacharach, Tina Turner, George Benson, Michel Legrand, Henry Mancini, Liza Minnelli, Dionne Warwick, Barry Manilow, Stevie Wonder, Sting ja paljud teised.


Koor Metro Voices on osalenud rohkem kui 120 erineva filmi muusika salvestamisel. Viimaste aastate tööde hulgas on peateema loomine populaarsetele filmidele „Madagaskar 3“, „Frankenweenie“, „Stoker“, kultusfilmile „Koidukuma – Osa 2“ ning hiljuti kinodesse jõudnud filmile „Suur Gatsby“. Nimekiri sisaldab selliseid kassahitte nagu „Da Vinci kood“, „Alice imedemaal“, „Kariibi mere piraadid“, „Robin Hood“, „Inglid ja deemonid“, „Andekas härra Ripley“, „Romeo ja Julia“, „Moulin Rouge“, „Sweeney Todd“ ja „Mamma Mia“.


Metro Voices on saatnud paljusid erinevaid, kuid väga huvitavaid muusikuid, sealhulgas Katherine Jenkins, Will Young, ansamblid Pet Shop Boys ja Pulp, Björk, Joni Mitchell, Russell Watson, Paco Peña ning samuti Sir Elton John, Sir Tom Jones ja Michael Jackson.
Koori saab kuulata ka Nightwishi („Imaginaerum“), Sarah Brightmani ja ameerika folklaulja Mary Chapin Carpenteri albumitel.
 Koori nn elavateks etteasteteks kodus olid Henley Regattal ja Buckinghami palees toimunud kontserdid Robbie Williamsi, Craig Armstrongi, Judi Denchi ja Patrick Stewartiga, osalemine Damon Albarni ooperis „Monkey: Teekond Läände“ O2 Arena laval Londonis, koostöö David Attenborough’i „Blue Planeti“ lavale toomisel ja A.R. Rahmani muusika kontsert.

Viimaseks oluliseks projektiks oli balleti saatemuusika salvestus Londoni olümpiamängude lõputseremoonia jaoks koos Darcey Busselliga.
Oscari saanud nimilugu filmist „Skyfall“ Adele’i esituses salvestati koori METRO VOICES toetusel Abbey Road stuudios, ning seejärel kasutati nende vokaali tema Oscarite jagamise tseremoonia otseesituses.




Sitrigent 

Matthew Freemani rahvusvaheline karjäär on väga mitmekesine. Tema koostöö Kuningliku Filharmooniaorkestriga algas albumiga „Symphonic Rock“, mida hakati hiljem iga-aastaselt Royal Albert Hallis ette kandma. Ta on teinud ka orkestreeringud filmidele „Gladiaator“ ja „Surra veel üks päev“. 2010. aastal dirigeeris Freeman Kuninglikku Filharmooniaorkestrit Tema Kuningliku Kõrguse prints Charlesi juuresolekul Royal Albert Hallis toimunud printsi heategevuse 25. aastapäeva tähistamisel.
Freemani arvukate saavutuste hulgas võib ära märkida dirigeerimist rohkem kui 50 albumi salvestamise juures
- BBC Kontsertorkestri,
- Taani Raadio Kontsertorkestri, Lõuna-Jüütimaa Sümfooniaorkestri,
- Praha Sümfooniaorkestri,
- Amsterdami Metropole Orchestra, NRK jt osavõtul.

Matthew Freeman kutsuti organiseerima ja läbi viima Tema Majesteet kuninganna ema 100. sünnipäeva tähistamist. Ta oli Shirley Bassey, Michael Crawfordi, Frankie Vaughani ja Mary O’Hara isiklik muusikaline juht Carnegie Hallis ja Sydney ooperiteatris.

Freeman on töötanud Drew Barrymore’i, Elizabeth Shue ja Keanu Reevesi vokaaltreenerina.



Piletid saadaval Ticketpro ja Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades üle Eesti.