Kas Madonna lugu "Like a Virgin" pole olnud plaanis coverdada? Milline oleks unistuste kollaboratsioon kodumaiste artistidega?

Me juba harjutame seda lugu. Stuudioaeg on kinni pandud. Peeter sättis juba mikrofonid paika. Võib-olla tuleb kohale isegi Madonna… Aga ainult võib-olla. Suurem osa unistuste kollaboratsioonidest kodumaiste artistidega on juba jäädvustatud Laika Virgini debüütalbumile. Kui kedagi veel ihaleda, siis nendeks oleks Jaak Joala, Ott Lepland, Tõnis Mägi, Tõrva neidudekoor ja Liis Lemsalu. Tanel Padar ka.

Teie debüütplaat oli eesti mõistes tavatult kirju plaat, täis erinevaid lauljaid. Kas jätkate samal lainel või keskendute kindlale koosseisule? Millise lauljaga kõige mõnusam koostöö oli?

Debüütalbumit võib pidada mingil määral projektiks. Edaspidi tegutseme ilmselt rohkem bändina. See ei välista muidugi erinevaid koostöid põnevate artistidega. Sügisel on tulemas paar paketti üllatusi. Loole "Tantsupõrandal" valmib septembriks uhke video. Ühtlasi on plaanis sügisel lekitada netti albumi B-pooled.

Ükski koostöö polnud paha. Kõik olid meie jaoks äärmiselt huvitavad ja meeldivad, seega on kõige paremat raske välja tuua. Näiteks Kene Vernikuga oli silmapaistvalt tore koostööd teha. Ta on väga armas ja tal on väga eriline tämber. Janne Saar on samuti väga meeldiv koostööpartner. Ja siis ikka need mehed ka, kes meiega laulsid.

Milliseid artiste hindate tänases Eesti muusikas? Kas kõik on kena või on ka midagi, mis ärritab või toppab?

Seda oleks nüüd küll palju öelda, et kõik kena on. Tihti panevad muusikaliselt võimekad inimesed rõhku valedele asjadele - teevad näiteks ühe korraliku bändi asemel kolme poolikut asja. Meie jaoks on kõrges hinnas Malcolm Lincoln, Kali Briis, Rob Findel, Chalice ja Vaiko Eplik. Viimased kaks on mingis mõttes juba uunikumid, kuid on ka viimasel ajal paar head lugu teinud. Malcolm, Briis ja Findel aga esindavad oma välismaise kõlaga uut põlvkonda.

Millist kava võime oodata Eesti popsi laval?

Popsilaval on oodata popsust kava. Lavale ilmub bänd, kes esitab popsmuusikat. Esitlusele tuleb meie debüütalbumi "greatest hits". Saab tantsida ja rokkida… midagi hingele ka. Võimalik, et ühe loo ajal ronib lavale ka üks kuulus suur ja karvane ahv, kui Mati Kaal ta välja lubab.