Veebirportaali rada7.ee vaimne liider Ivo Kiviorg lausus, et tema jaoks on Dredg olemas olnud juba oma kahe esimese, tänaseks juba üle 10 aasta vanuse albumiga "Leitmotif" ja "El Cielo". "Ehkki olen hoidnud nende tegemistel ka hiljem silma peal, siis kuulamisse satuvad endiselt just need kaks kontseptuaalalbumit. Meenuvad ka jutud samavõrd läbimõeldud kontsertidest," lausus Kiviorg. "On väga-väga huvitav jõuda lõpuks nende kontserdile - isegi kui möödas on mõned aastad ning ei bänd ega mina pole enam päris samad."

Dredg on rock bänd USAst Los Gatosest Californiast, mis moodustati 1993. aastal. Bändi kuuluvad laulja Gavin Hayes, kitarrist Mark Engles, bassimängija Drew Roulette ja trummar Dino Campanella.

Pärast 1998. aastal ilmunud albumit "Leitmotif" saadi plaadileping Interscope Recordsiga. 2002. aastal ilmus teine album "El Cielo", seejärel 2005. aastal "Catch Without Arms", 2009. aastal "The Pariah, The Parrot, The Delusion" ja käesoleval 2011. aastal "Chuckles and Mr. Squeezy".

Bändi iseloomustab soov töötada erinevate produtsentidega, sest "nad ei taha seada endale loomingulisi piiranguid ning soovivad, et lugude kõla oleks võimalikult mitmekesine". Muuhulgas on bänd teinud koostööd Ron St. Germain’i (Tool, Creed), Tim Palmer’i (U2, Pearl Jam) ja Jim Scottiga (Red Hot Chili Peppers).

Bändi teise albumi suurimaks mõjutajaks on kunstnik Salvador Dali elu ja tema maal "Uni, mille põhjustab mesilase lend ümber granaatõuna sekund enne ärkamist".

Aasta pärast kolmanda albumi ilmumist osaleti turneel "Taste of Chaos", kus astusid üles ka Deftones, Atreyu, Thrice ja Story of the Year.

Lisaks muusikale loob dredg ka kunsti, see on nähtav bändi ametlikul kodulehel.

Nimi Dredg tuleneb inglisekeelsest sõnast dredge, mis tähendab veekogu süvendamist. Sellise nime valis kollektiiv endale oma varasemas, raskema loomingu perioodis, kus neile tundus, et just see sõna kirjeldab nende stiili kõige paremini.