Kultusansambli Clannad solist Moya Brennan on suurim keldi traditsioonilist- ja tänapäeva iiri muusikat ühendav laulja. Brennan alustas nädala eest Saksamaalt Euroopa kontserturneed “An Irish Christmas”, mille raames laulja ka esmakordselt Eestit külastab.

Muusikat au sees hoidva Moya Brennani peres on pea kõik seotud staari karjääriga. Peale Clannadi aktiivse tegutsemise lõppu on edukat soolokarjääri tegeva Brennani lähisugulased tegevad nii managementi, kui esinemiste poole pealt.

Brennan on oma hääle andnud paljudele tuntud filmihelidele nagu Kuningas Artur ja Robyn Hood. U2 solist Bono nimetas tema häält “üheks parimaks, mida inimese kõrv on eales kogenud”.

Lisaks teistele traditsioonilistele iiri pillidele, mida Moya Brennani saatebänd kasutab, mängib ka laulja ise ainulaadset iiri harfi.

Tänapäeva kelti muusika uuestisünni taga seisva ansambel Clannad-iga liitus Brennan 1970tel ning nautis bändiga tõsist edu 1980tel. 1990tel hakkas Brennan tegema edukat soolokarjääri ning on selle jooksul teinud lugematul hulgal kollaboratsioone teiste tuntud tegijatega nagu Bono, Robert Plant ja Ronan Keating.

Iiri muusika tähena on Brennan esinenud suurtel massiüritustel nii USA president GeorgeW. Bushile kui paavstidele Johannes Paulus II-le ja Benedictus XVI-le.

Esmakordselt Eestis esineva Moya Brennani kontserdi An Irish Christmas piletid on müügis Piletilevis hinnaga alates 34 eurost.