The Bled on Killswitch Engage’i kogu tuuri ametlikuks soojendajaks. The Bled on Ameerika
post-hardcore
kuulsus vaiksest kõrbelinnakesest Tucsonist. Muusikud andsid endast esimest korda märku 2001. aastal, kui esinesid väljamüüdud kontsertidega koduosariigis. Sellest ajast peale on The Bled jõudnud astuda lavale koos selliste nimedega nagu My Chemical Romance , Underoath, AFI, Linkin Park ja Slipknot.

“Meie lood on hirmust, valust ja tunnetest, milliseid kogeb inimene, kes püüab muuta oma elu paremuse poole. Uus album annab väga hea vihje sellele ehtsale powerile, mis meie esinemiste ajal lava pealt kostub,” — räägivad bändi liikmed.

Stem on kuueliikmeline Tartu metalbänd. Tõsisema tegevusega alustati kahe bändi ühendamisel aastal 2005. Stem viljeleb modernset death- ja thrash-metali segu. Bändi liikmete arvamusel, kõige tabavamad iseloomustavad sõnad Stemi muusika kohta on ilmselt “uuenduslik” ja “meloodiline”. “Teeme sellist muusikat, sest meile meeldib selle jõulisus. Boonuseks on eksperimenteerimine uute muusikaliste võtete ning helipildiga.”

2007. aasta augustikuus ilmus Stemi debüütalbum “Marble Men”.

“Stemi värske plaat “Marble Men” tõestab, et kui kõrvade vahel leidub piisaval hulgal paindlikke, vaimukaid ja eksperimenteerimist mitte pelgavaid rakke, on välismaa iidolite jäljendamisest alustades vägagi võimalik jõuda millegi ainuomase, ootamatu ja oivaliseni. Aastal 2007 kõlab Stem palju huvitavamalt kui 99% moodsast ekstreem-metal’ist mujal maailmas. Siin kohtub teismeea siiras tundeäng hoolikalt läbimõeldud produtseeringuga, vaevuadutav siseringihuumor klassikaks saanud filmisämpel-tsitaatidega, 21. sajandi tarbeelektroonika hämarate 90ndate uuendusliku alternatiivroki vaimuga,” kirjutas Mart Kalvet Eesti Ekspressist.

Rein Vader Eesti Päevalehest leiab, et “Stem on üks neid bände, kes tõestab, et eesti muusika tervislik seisund tugevneb järjekindlalt. Nad lajatavad death / thrash metalit nii, nagu seda tegema peab — sirgjooneliselt ja veenvalt. Sekka näputäis progevirvendust, mis sulandub laulu nagu vürts supi sisse, rikastades selle maitset. Üllatavalt hea bänd ja ergas album. Õigupoolest, mida nad seal Tartus konutavad?! Mingu maailma vallutama! Kohe!”

“Killswitch Engage on üks suuremaid mõjutajaid meie bändi ideoloogia kujunemisel. Sarnaselt neile leiame ka meie, et metal ja huumor peavad käima käsikäes. Meil on suur au jagada Killswitch Engage ’ga lava ja see on kahtlemata sündmus, mis tähistab meie bändi ajaloos uut lehekülge,” räägib Stemi bassimees Raido Traumann.