Tallinn Star Weekendi meediajuht ja kontserdikorraldamises uustulijana areenile sisenenud EM Concertiga koostööd tegeva Rauhiaineni sõnul peitub põhjus, miks suvised üritused tihti kahjumisse jäävad, suuresti ärimaastiku muutlikkuses.

„Üks kontserdikorraldaja ütles väga hästi, et vanad veel jaksavad ja noored juba tahavad. Tegelikult toimub põlvkondade vahetus, selgitas Rauhiainen. „Väga palju on tulnud andekaid inimesi, kes ajavad oma joont ja suudavad selle edukalt rahva ette tuua ning toodavad väga head publishmeti. Vanad olijad on rohkem kinni jäänud oma maitses ja võtetes, mis enne töötasid, aga enam mitte.“

Rock Summeri vähese publikumenu puhul toob Rauhiainen välja, et korraldajail olid festivali kava kokkupanekul liiga suured ambitsioonid. „Nad arvasid, et nad on kohe äratuntavad ja väga oodatud, aga nad ei arvestanud, et 25 aastaga on asjad muutunud, inimesed on hakanud tarbima meelelahutust teistmoodi. Väga paljud artistid on Eestist juba läbi käinud ja võimalused on muutunud. Varem oli nii, et oli üks suurem kontsert suve jooksul, mis lõi laineid. Nüüd on pigem artistide üleküllus,“ rääkis Rauhiainen.

Kontserdikorraldamise köögipoolega tuttav Rauhiainen lisas, et Rock Summeri puhul ei olnud asi ka isegi selles, nagu oleks festivali suhtes huvi puudunud; pigem oli põhjus see, et üritus oli kuulajaile liiga pikk ja kallis ning jaanipäeva kõrvalt ning enne puhkuserahade laekumist ei olnud inimestel lihtsalt rahalist võimalust. Kõrgete artistitasude kõrvalt ei oleks mõeldav ka korraldajate poolne hindade alandamine.

„Eestis festvali on üldse väga keeruline teha. Kui sa jõuad nulli, siis on väga hästi läinud. Alles järgnevate aastatega hakatakse tekitama tulu. See on kõikide festivalidega nii olnud,“ lisas Rauhiainen.

„Kontserdikorraldamise ala on tõsine ja karm bisnes. See on äri, hästi tõsine äri väga suurte rahade artisti- ja lavatasudega. Siin ei ole pehmeid lahendusi. Kui on olemas konkurents, tehakse väga karmilt ära ja igaüks püüab tõestada oma suutlikkust.“

Lisaks Tallinn Star Weekendi korraldamisele on Rauhiainen varem osalenud festivali „Kuldne Mask Eestis“ korraldustiimis ja kaasa löönud erinevates kultuuriprojektides. Järgmisena võtab Rauhiainen ette augustis Pärnus toimuva klubimuusika ürituse Pascha World Tour 2013.