Apocalyptica alustas tegevust 1993. aastal ning on tänaseks oodatud bänd üle maailma. Algusaegadel koguti kuulsust Metallica kaveritega ja pigem oli tegu suure katsetusega ning arvati, et kui plaat müüb 1000tk ja saadakse mõni esinemisvõimalus, siis on hästi. Läks aga sootuks teisiti – müüginumbrid on suurepärased ning tänaseks on bänd esinenud väga paljudes riikides - festivalidel ja kontserdisaalides ning on omas valdkonnas fenomenaalne nähtus.

1998. aastal ilmus nende teine album „Inquisition Symphony Apocalyptica“, mis sisaldas samuti Metallica, Sepultura ja Pantera kavereid, kuid ka originaalloomingut ning ühtlasi oli see teatud etapi lõpp. Kolmandal albumil „Cult“ kuuleme ainult kolme laenatud lugu ning ülejäänud on originaallooming. Samuti on plaadil külalissolistid Sandra Nasic ja Matthias Sayer. Selline pööre oli Apocalyptica jaoks otsustava tähtsusega ning andis võimaluse täiesti uueks loomiguliseks suunaks.

Lõplik läbimurre rahvusvahelisele areenile tuli aastal 2007 albumiga „Worlds Collide“. Album tõi neile kõrgeid kohti Billboardi tabelites ning kubises koostööst rahvusvaheliste staaridega.

Apocalyptica arvates on nende viimane album „7th Symphony“ midagi sellist, mis paneb kõiki kuulama ning peatselt on selleks ka hea võimalus.

Kontserdi piletite hinnad algavad 25 eurost ning on müügil Piletilevis üle Eesti.