Piletimüügist saadud tuluga ostetake Põhja-Eesti regionaalhaiglale hädavajalik kõneravi aparatuur. 150-350 EEK maksvad piletid on müügil Eesti Kontserdi ja Piletimaailma kassades üle Eesti ning hanza.netis, on kirjas Delfile saadetud teates.

Ükski esinejaist ega korraldajaist ei saa honorari, mistõttu kogu piletiraha läheb täies ulatuses vajalike aparaatide soetamiseks.

Kontserdil esinevad Maarja-Liis Ilus, Guido Kangur, Liisi Koikson, Uno Loop, Yvetta Raid-Uustalu, Jassi Zahharov, Mati Palm, Annika Puura, Tanel Ehala, Yin Jie (Hiina) ja Merike Käver, operetitrupp koosseisus: Sirje Puura, Margit Saulep, Väino Puura, Urmas Põldmaa, klaveril Ülla Millistfer; tsellol Mati Leibak ja viiulil Enno Soode; Jazzkvartett koosseisus: Olav Ehala, Lembit Saarsalu, Toivo Unt, Aivar Vassiljev; Tehnikaülikooli Akadeemiline Meeskoor, dirigeerib Peeter Perens. Õhtujuht on Mart Sander.

Igal aastal sünnib Eestis 15-20 huule- ja/või suulaelõhega last. Tegemist on enamlevinud äärmiselt tõsise, kuid ravitava kaasasündinud patoloogiaga, mis nõuab korduvaid operatsioone ja haiglas viibimist lapse sünnist kuni kahekümnenda eluaastani. Lisaks lõhedega sündinud lastele on Eestis sadu tõsiste logopeediliste probleemidega lapsi.

Tänu aparaatidega tehtavatele uuringutele tõuseb operatsioonide tulemuslikkus ning paraneb laste kõne. Hinnanguliselt on lõhedega ja logopeedilisele ravile allumatute laste arv ligikaudu 500 last aastas, kes vajaksid nimetatud uuringut. Uuringute tegemiseks vajaliku aparatuuri maksumus on kokku umbes 700 000 krooni. Tänu kevadel toimunud Kuningas Arthuri Galale on hetkel aparatuuri ostuks olemas 80 000 EEKi.

Huule- ja suulaelõhedega sündinud ning logopeedilisele ravile allumatute laste aitamine annab neile eakaaslastega võrdsed võimalused ning õige ravi korral saavad nad pürgida isegi tippnäitlejaks või –lauljaks.

Aparatuuri ostu on võimalik toetada tehes annetusi MTÜ Naerulinnud arvele Hansapank a/a 22 102 969 4043, kood 767. MTÜ Naerulinnud on kantud tulumaksusoodustusega sihtasutuste nimekirja. Vastavalt seadusandlusele tuleb ettevõtetel lisada maksekorraldusele registrikood ning eraisikutel isikukood.

Annetada saab ka helistades Elioni teenusnumbritele:
900 7721 (annetad 25 krooni)
900 7722 (annetad 100 krooni)
Helistada saab kõikidelt Elioni lauatelefonidelt ning EMT, Tele2 ja Elisa võrkudest.