The Neighbourhood loodi 2011.aastal ja esimene täispikk album “I Love You” nägi ilmavalgust pärast kahte tegevusaastat. Album debüteeris Billboard 200 edetabelis 39. kohal, aga juba mõne kuu pärast saavutas laul “Sweater Weather” ennenägematu populaarsuse. Bändi liikmed on lapsepõlvesõbrad, kõik nad kasvasid üles naabruskonnas. Nimeks võeti inglisekeelne kirjapilt, sest ameerikalik versioon oli juba hõivatud.

Brandoni esimene bändiga seostuv mälestus pärinebki 2011.aastast, mil ta ühel päeval oma trummarist sõbra Joey poole sattus: “See polnud veel vist The Neighbourhood, pigem Jesse uus projekt, mida ta koos Zacki, Jeremy ja meie sõbra Jasoniga tegi. Vaatasime lihtsalt, kuidas nad jämmisid ja mängisid ka mõningaid algstaadiumis olevaid The Neighbourhood’i palu. Mäletan, et mõtlesin “Vau, see on päris äge!” ja see oli veel siis, kui me olime alles lapsed. Sellest saigi kõik alguse,” meenutab Fried.

Trummar tunnistab, et nii mõndagi vana lugu on tagantjärele veider kuulata: “Arvan, et iga albumiga heidad pilgu minevikku ja mõtled, mida me küll seal tegime. See tavaliselt juhtub iga kord.” Samas pole ühestki loost tal veel otseselt kõrini saanud ja kontsertidel esitatakse ainult neid laule, mida nad päriselt ka armastavad. “Kui me ei taha neid esitada, siis me ei tee seda. Meie kontserdid on hoolimata koha suurusest ja publiku arvust alati samad. Ainus vahe on valguses ja produktsioonis — see on ainus asi, mis muutub. Meil pole vahet, kas saalis on sada või kümme tuhat inimest. Mängime alati samamoodi, ainult valgus ja meie taga olev kraam on vingem,” kinnitab Brandon.

Seda, mida keegi nende kontserdilt endaga kaasa võtab, on Brandoni sõnul varieeruv: “Ma ei saa ilmselt defineerida, mida inimesed meie muusikast leiavad. Me teeme muusikat, mis meile meeldib ja fakt, et teistele inimestele see päriselt ka meeldib, on lihtsalt plussiks. Ma ei arva, et me teeks muusikat otseselt fännidele, kuid me teame, mis neile üldiselt meeldib. Üldiselt teeme me lihtsalt muusikat, mida me tahaks ise kuulata — natukene isekas vastus, aga nii on.” Brandon ütleb ise, et temas tekitab nende muusika suur rõõmu ja elevust.

“Ma arvan, et kogu show saab olema väga lahe ja inimestele meeldib meie set list. Kuulda saab kilde igast The Neighbourhood’i ajastust,” lubab Brandon. Tegemist on nende esimese kontserdiga Eestis, kuid tiheda tuurigraafiku tõttu pole mees jõudnud veel oma kodutööd teha: “Ma ei hakka valetama — ma ei tea Eesti kohta mitte midagi, aga olen valmis õppima!” Number üks asi erinevaid riike külastades on bändi jaoks toit. “Tavaliselt otsime me vastavalt riigile teatud tüüpi kohalikku toitu. Kui kellelegi on mingit toidukohta soovitud, siis vaatame selle üle ja lihtsalt hängime. Üldjuhul oleme me soundcheck’i ja asjadega hõivatud, kuid kui me aga välja pääseme, siis kindlasti toit! Ja Jesse üritab ilmselt lahedaid rõivaid leida.”

Kolmas album “The Neighbourhood” ilmus märtsis 2018. Albumile on valitud 12 atmosfäärilist kompositsiooni, inspireerivat, lüürilist ja romantilist r’n’b meloodiat. 11. Veebruaril esitleb grupp oma maailmaturnee “The Neighbourhood” raames albumit eesti publikule. Kontserdil Saku Suurhallis kõlavad mitte ainult uued lood, vaid esitamisele tulevad ka varasemate albumite armastatumad palad.

Kontserdi erikülalisteks on USA päritolu Yeek ja Los Angelese noise-rock bänd Health. Uksed homsele kontserdile avanevad kell 19.00. Yeek alustab kell 20.00, Health kell 20.45 ning The Neighbourhood kell 21.45. Kontsert on vanusepiiranguta!

Piletid The Neighbourhoodi kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti!