Aastat tagasi ei teadnud laiem üldsus temast veel midagi ega olnud eriti kuulnud ka nüüdseks kolm ja pool aastat tegutsenud ansamblist Curly Strings. Tänaseks on ansambel noppinud pea kõik aasta jooksul pakutavad muusikaauhinnad ning seda suuresti tänu bändi viiuldajast viisimeistri Eeva Talsi (26) andekusele. 

Tohutu menu on pakkunud bändile võimaluse olla nõutud üle terve Eestimaa. Staaritaevasse vupsanute käest küsitakse ikka varem või hiljem, kas nad on nüüd ka rikkad.

„Sularaha mõttes kindlasti mitte, sest me investeerime," ütleb Eeva Talsi LP-le antud intervjuus. „Näiteks plaaditulu läks videotesse, kõrvamonitoridesse, uude stuudioaega ja muidugi pillidesse. Kõik selle nimel, et nii publikule kui ka endile kvaliteetset ning head muusikaelamust tagada. Näiteks minu üks suuremaid eesmärke praegu on leida endale üks väga-väga hea viiulipoogen."

Kuid poogen ei tule viiuliga komplektis nagu arvata võiks ning võib maksta tuhandeid eurosid.

„See juhtus umbes poolteist aastat tagasi, kui juhtusin Rootsis olema ja proovisin ühe suurepärase viiuldaja poognat," meenutab Talsi hetke, mil katsus oma unistuste poognat.

„Tahtsin selle kohe ära osta, aga kahjuks ei saanud kaubale. Vähemalt tean, et kuskil on olemas minu jaoks ideaalne poogen, pean vaid edasi otsima. Poognahinnad on väga erinevad, sobiva poogna võid saada paarisaja euro eest, aga on ka 10 000-euroseid poognaid. Ja mis seal salata, need kõige kallimad on ikka tõesti väga head," teab Talsi.

Siiski ütleb Talsi, et tasub usaldada oma kõhutunnet - ka kõige kallim ei pruugi alati mängija ja tema viiuliga sobida.