Noortebänd andis tuule tiibadesse, edasi lennatakse ise!

Mullu üle-eestilise konkursi „Noortebänd 2011“ võitnud kolmeliikmeline bänd avaldas täna veebis oma teise singli „Get Out of Town“. Pala on salvestatud möödunud aasta lõpus Eesti Raadio stuudios ja tegemist oli Raadio 2 poolt välja pandud eriauhinnaga, mille bänd samalt konkursilt lisaks peapreemiale koju tõi.

Peale parima noortebändi tiitlivõitu on varem avalikkusele tundmatu Sibyl Vane tõeliselt tuule tiibadesse saanud. „Peale konkursivõitu on bändi esinemistegraafik muutunud uskumatult tihedaks. Oleme saanud palju pakkumisi ja praktiliselt igal nädalavahetusel kuskil Eestis andnud 2-3 kontserti. Korra oleme käinud ka Riias ja kahel korral astunud üles televisioonis,“ selgitab bändi bassist Heiko Leesment.

Jagavad plaadifirmat Ewert and The Two Dragonsiga

Sibyl Vane astus märtsi lõpus üles teiste kollektiivide seas ka Tallinn Music Week´il, kus nende esinemiskohaks oli Hoovi klubi Rada7.ee showcase´il. Teiste seas oli bändi kuulama tulnud ka Läti plaadifirma I Love You Records delegatsioon. Peale Tallinn Music Week´i sõlmiski bänd I Love You Recordsiga plaadistamislepingu, mille tulemusel peaks debüütalbum ilmuma juba sellel sügisel.

„Ülesastumine Tallinn Music Week´il ja selle tulemusena sündinud plaadileping on see, mille nimel juba pikka aega oleme tööd teinud. Selle juures ei saa mainimata jätta, et I Love You Records on eelmisel aastal ilmutanud ka hetkel Eesti edukaima ansambli Ewert and the Two Dragons albumi. See koostöö on meie jaoks väga oluline ja suur asi,“ kirjeldab oma emotsioone bändi laulev kitarrist Helena Randlaht.

Ees ootavad suured festarid - Positivus ja Summer Sound

„Kui kevadel Sibyl Vane´i Riias asuvasse I Love You baari mängima kutsusin, ei teadnud ma neist palju. Bändi olid mulle soovitanud sõbrad Eestist ja olin näinud nende ühte videot Youtube´is. Pärast nende esinemist olin kindel, et peame nendega koostööd jätkama. Energia ja see, kuidas nende muusikas põimuvad klassikaline rokk värskete kõladega, üllatasid mind positiivses mõttes ja me pakkusime neile esinemisvõimaluse I Love You laval Positivuse festivalil Lätis. Hiljem läksime Sibyl Vane´i kuulama Tallinn Music Week´ile ja pärast seda polnud meil nende suhtes enam kahtlust,“ kirjeldab Bruno Roze I Love You Recordsist seda, kuidas jõuti koostööni ja sõlmiti plaadileping noore Eesti bändiga.

Sibyl Vane astub sel suvel üles koguni kahel Läti suurimal muusikafestivalil – Positivus ja Summer Sound.