Jaani sõnul räägib album tema sisemise hõimkonna rituaalidest, rännakutest ja pidudest. Meisterjaan on ka sellel albumil jäänud truuks oma väljakujunenud stiilile - kõlavad parmupill, analoogsüntesaatorid, šamaanitrumm, kitarr ja ka ta enda kasutatud sämplid.

Album on küll instrumentaalne, kuid pealkirjadest võib nii mõndagi välja lugeda, näiteks "Eluka elustamine" ja "Tontide pidu" annavad aimu lugude sisust. Albumi miksimisel lõi kaasa ka kahel esimesel albumil toimetanud Taavi Tulev, ning albumi kujundas Jaani abikaasa, Simona, kes on ka eelmise kujunduse autoriks.

Kivi linnahalli katusel, mille alla oli peidetud kolmas mõistatus

Algselt oli veebis kuulatav album salasõnaga kaitstud, ja albumi kuulamiseks tuli lahendada kolm mõistatust. Viimase neist peitis Meisterjaan Linnahalli katusele paekivi tüki alla ning esimesena jõudis selleni Karmen. Fänn lahendas kõik mõistatused ja muutis sellega Meisterjaani muusika kõigile kättesaadavaks. Albumit saab kuulata Meisterjaani kodulehelt.

Esimene mõistatuste lahendaja

Esimene plaat valmis Jaan Tätte Juunioril vahemikus 2012-2014 ning kandis pealkirja "Algelised katsetused" ning esitlus toimus 2014. aasta märtsis. Ligi aasta hiljem ilmus Jaanilt juba teine sooloalbum, seekord nimega "Ilusad illusioonid", peale mida möödus ligikaudu kaks aastat enne kolmanda albumi ilmumist!