Homne kontsert on esimene pärast bändi lahkuminekut 2010. aastal. Üritusel saab kuulda nii Põhja Konna vanu lugusid kui ka uusi, mille kollektiiv on kirjutanud Betti Alveri kogumiku "Tähetund" 50. juubeli puhul. Ka poees "Pigilind", mille sõnade põhjal on sündinud käesolev singel, pärineb samalt luulekogult.

Teksti soovitas viisistada kirjandusteadlane Mart Velsker: ""Pigilind" portreteerib kedagi tumemeelset, kes liigub ühiskonna äärealadel. Huvi selliste tegelaste vastu oli Alverile iseloomulik ja mulle tundub, et samasugune huvi võiks olemas olla ka Põhja Konna kuulajatel.“ Valter Soosalu, luuletuse viisistaja, oli singli põhimotiivid kirjutanud valmis juba eelmise aasta suvel oma lauluõpetaja Paolo de Napoli kodus Itaalias: "Põhja Konnal paluti 2015. aasta suvel viisistada poeese kogumikult "Tähetund". Need luuletused valis välja Mart Velsker. Kui olin tekstid kätte saanud, tekkis mul kohe ettekujutus sellest, kuidas see kõlama peab. Tegelikult juba enne seda, kui kirjutasin valmis loo "Selle ilma igav kainus". Nii et selle loo valmimisest on möödas juba peaaegu aasta, kuigi bändiga mängisime seda esimest korda alles paar nädalat tagasi ja tegime kohe pala ka linti," kommenteeris Põhja Konna laulja.

Lisaks Põhja Konnale astub homme Genialistide Klubis üles noor veidramuusika ansambel Hõbe. Plaate mängivad Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna esimees Berk Vaher ja kirjanik Kaspar Jassa.