Tund aega kestval kontserdil esitab iga ülesastuv koor kaks Laululahinguks selgeks õpitud laulu. Kontserdi lõpus lauldakse üllatuslik ühislaul. Kooride ülesastumine toimub koostöös Tallinna Filharmooniaga, seda juhib dirigent Jüri Leiten.

Tallinna Ülikooli meeskoori liige Kalle Sepp ütles, et otsus Tallinna päeva kontserdil osaleda oli kiire ja üksmeelne, sest Laululahing meeldis neile väga.

“Oleme oma saavutustega Laululahingus igati rahul. See on meile palju juurde andnud — vanad olijad on saanud värsket motivatsiooni laulmisega edasi tegeleda, ja nagu varemgi oleme kuulutanud, koori on tulnud uusi liikmeid. See, et me poolfinaali ei pääsenud, polnud kaotus, nimetame hoopis võiduks seda, et kaks kuud kestnud “lahingupinge” vastu pidasime! Homme Raekoja platsil on tore jälle neid laule laulda,” rääkis Sepp.

Kalevi kammerkoori dirigent Erki Meister ütles aga, et nende otsus homsel kontserdil osalemiseks ei tulnud kergesti, tiheda esinemisgraafiku tõttu.

“Sel laupäeval anname kontserdi Helsingis, tulemas on Setu Oratooriumi kontserdid ja sõit Moldovasse. Samas tahtsime ikkagi ka Raekoja platsi kontserdist osa võtta — Laululahing oli tõeliselt soe saade. Arvan, et see on aidanud väga toredal viisil Eesti koorimuusikat popimaks muuta. Esinemisega anname ka meie sellesse oma panuse,” lubas Meister.

Laululahingu finaali näeb ETV-s laupäeval, 17. mail, kell 21.35. Võistlevad kolm koori, kes kõige enam televaatajate südameid on võitnud: segakoor Suisapäisa Türilt, HaleBopp Singers Tartust ning Nuku- ja Noorsooteatri segakoor.