Aita Leida nimeline segakoor on üks neist, kes spetasiaalselt Laululahingu jaoks loodud. Tammiku rahvamajas istusid maha kohalikud parimad pojad-tütred, kes võtsid südameasjaks, et ka Ida-Virumaa rahvas peab Laululahingusse sekkuma.

"Ei saanud nii lahedat üritust kauem kinnise suuga pealt vaadata," ütleb dirigent Keio Soomelt, kes on kõigest 20-aastane ja seega Laululahingu noorim koorijuht. Koori blogist saab lugeda, et fännide pealik on Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar, kes teab nippe ja võtteid, kuidas kodukandi lauljaid ergutada ning neis head enesetunnet tekitada!


Tõrva Laulustuudiost pääses Laululahingusse 18-liikmeline neidudekoor, kus lauljatel vanust 16-19 aastat - palju uljaid piigasid! Nende sõnul tuleb noorusuljus lahingus ainult kasuks. Koori liikmed on täis indu näidata, et ka väikelinna neiud suudavad teha midagi suurt. 30-aastase staažiga muusikapedagoogi Maie Kala hoolealustel žanrilisi piiranguid pole. Ühtviisi vabalt lauldakse muusikalihitte, gospelpalu, poppi, dzässi ja koorimuusika klassikat.


Sihtasutus Tallinn 2011 koos oma partneritega tegeleb igapäevaselt kultuuri kureerimisega Euroopa kultuuripealinna aastaks. Muude põnevate ideede kõrval tuli neil mõte ka ise aktiivselt kultuuri loomises osaleda. Nii sündiski Euroopa kultuuripealinna segakoor, mis teeb esimesi samme kergemalt repertuaarilt nõudlikuma suunas, dirigent Veronika Portsmuthi juhtimisel. Sõltuvalt laulust võib 26 kooriliiget jaotuda isegi kaheksasse häälerühma. Laululahingu vaatajail avaneb võimalus selle erilise aasta programmi koostajatega teleri vahendusel kohtuda. Laulavad tuntud ja toredad kultuuri-inimesed.


 Saatejuht on Tarmo Leinatamm, muusikajuht Anti Kammiste. Režissöörid Ülle Õun ja Rahel Selge, toimetajad Anu Välba ja Kaileen Mägi, produtsent Eva Katariina Taimre.