Avasaates tehakse tervele Eestile tiir peale, seitse armastatud lauljat pöörduvad tagasi oma kodukohtadesse, kõnnivad lapsepõlveradadel ja otsivad partnereid esimesteks otsesaadeteks, mis algavad 2. oktoobril.

Tanja Mihhailovaga suundutakse Kohtla-Järvele; Birgit Õigemeel näitab oma valdusi Kohilas; Taimo Toomast saab isalt käsu saade võita; Toomas Lunge veenab oma duetipartneriks hakkama linnapea enda ning Koit Toome paljastab, miks ta oli oma klassi üks vingemaid poisse. Marju Länik külastab Otepää vallavanema bändiproovi, kus on ka tema jaoks mikrofon valmis pandud ning Ott Lepland kontrollib, kas tema vanaema häälepaelad on ikka endiselt vormis.

Kohalike omavalitsuste juhid on näidanud üles suurt poolehoidu nii laulupealinna valimisse kui lauljatesse. Pärnu linnapea Toomas Kivimägi usub, et ooperilaulja Taimo Toomast on just õige mees Pärnut esindama. „Ma olen ka Pärnu puhul alati rõhutanud, et oluline on teistest eristuda, muidu on raske olla atraktiivne,“ sõnas Kivimägi.

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov lubab anda endast parima, et info laulupealinna valimisest kohaliku elanikkonna seas leviks. „Meil on väga hea meel, et Mihhailova ei ole unustanud meie kanti ja me väga toetame seda projekti,“ ütles Solovjov.

Kärdla linnapea Georg Linkov loodab, et saate kaudu saab ka ülejäänud Eestimaa Hiiumaa pealinnaga lähemat tutvust teha. Laulumeestest Tartu linnapea Urmas Kruuse ja Otepää vallavanem Andres Visnapuu astuvad aga suisa ise lavale, et oma kodulinna väärikalt esindada.

Esimesse saatesse loositi laulukaaslased järgnevalt:
Toomas Lunge - kohalik poliitik,
Koit Toome - 14-25aastane neiu,
Birgit Õigemeel - kohalik koor,
Marju Länik - kuni 12aastane laps,
Tanja Mihhailova - 25-40aastane mees,
Ott Lepland 41-65aastane naine,
Taimo Toomast - tuntud inimene (mitte laulja).

„Kohalikke omavalitsusi külastades oleme kohanud niivõrd suurt indu ja valmisolekut oma rahvast toetada, et see, mis laulupealinna kandidaatkohtades saatesarja ajal peagi juhtuma hakkab, väärib kindlasti eritähelepanu,“ kirjeldas TV3 avalike suhete juhi Annely Adermann.

Järgmisel pühapäeval keeratakse glamuurikraanid lahti otse-eetris ning lauljad asuvad koos oma partneritega suurejoonelistes otsesaadetes võistlema laulupealinna tiitli nimel. Eesti kõige musikaalsem paik selgub novembris ning võitja saab kodupaika viia 20 000 eurot kohalikuks heategevuseks.

„Laulupealinn“ on TV3s pühapäeviti kell 19.30.