Finaalis esitavad võistlejad kolm muusikalist numbrit, neist kaks varasemate partneritega ning ühe uute laulukaaslastega. Sel pühapäeval toobki "Laulupealinn" televaatajateni finaalieelse erisaate, kuhu mahub praegusest prooviajast nii tuliseid vaidlusi, emotsionaalseid hetki kui koomilisi seiku.

Oma kodukoha eest on kõik nõus võitlusse minema, kuid lugude valimisel läksid vaidlused õige tuliseks. Tanja ei suutnud kuidagi kokkuleppele jõuda perekond Räitsaku perepea Rauliga, hoolimata sellest, et lauljataril oli just selle perega väga hea lavaline keemia. Ott palus aga koos endaga Kärdla eest välja astuma Hiiumaa patrioodid ja eesti rockilegendid Riho Sibula ja Jaanus Nõgisto. Meeste nägemus asjast ei langenud paraku sugugi kokku Oti omaga.

Erisaates näeb, kuidas Ott saab vanaema juures kokku tädipoja, naissoost televaatajatele ka silmailu pakkunud Karl-Erik Tammega. Oti vanaemalt kuuleme sedagi, kas hiidlaste arvates peaks Ott Saaremaa piiga Teele ära võtma või mitte. Kärdla Ühisgümnaasiumi segakoori proovis selgub aga, kes on see salapärane noormees, kes jäi saates silma Kärdla lipuvärvides soenguga.

Tanja soovib finaalis esineda kindlasti tantsutrupiga ja üks parimaid tervel Ida-Virumaal on Kohtla-Järvel tegutsev tantsukollektiiv Radost. Samuti kutsub lauljatar endaga taas lavale Iisaku segakoori. Kooripoisid tervitavad kargel hilisõhtul Tanjat otse tänaval üllatusliku muusikalise etteastega.

Saate võidu korral soovib Ott taastada 2008.aasta tulekahjus hävinud Kärdla laululava. "Krimireporter" Teele Viira üritab välja selgitada, mis siis ikkagi tol novembrikuu ööl juhtus, kui põles Kärdla üks sümboleid.

Tanja toetab saate võidu korral aga Kohtla-Järve Lastekodu. Võidusumma võimaldaks lastel puhata eesti peredes, et õppida eesti keelt ja kombeid, see omakorda aitaks neil tulevikus hõlpsamini Eesti ühiskonda integreeruda. Sarnaselt paljudele eesti peredele on praegusel ajal majanduslikult pingeline olukord ka lastekodul. Lapsed ise on Tanja külaskäigust elevil, tervitavad lauljatari laulu ja joonistustega ning püüavad väga eesti keeles suhelda.

"Laulupealinna" finaalieelne erisaade on TV3s pühapäeval kell 19.30.