Eile rahvanappuses alanud, ent siiski aset leidnud festivali tabasid ridamisi postitused festivalil üles astuma pidanud artistidelt, kes kõik järjest teatasid, et loobuvad festivalil esinemisest. Kontsertide ärajätmisest andsid teada teiste seas täna üles astuma pidanud peaesinejad Jüri Pootsmann, Winny Puhh ning I Wear* Experiment.

"Mul on kurb meel teile teatada, et tänane esinemine Tallinna Lauluväljakul MadFestil jääb ära. Põhjuseks on korraldajapoolne kokkulepetest mittekinnipidamine ning esinemistasude õigeaegselt maksmata jätmine. Mul on kahju, kuid aeg-ajalt tuleb ka selliseid otsuseid langetada," teatas Jüri Pootsmann.

"Winny Puhhi esinemine Madfestil jääb korraldajatepoolsetel põhjustel ära. Madfesti organiseerijate tegutsemine on olnud äärmiselt ebaprofessionaalne. Vabandame fännide ees. 22.09 esineb Winny Puhh Treski küünis, seal probleeme ei ole!" kuulutas aga Winny Puhh.

Esinemise tühistamise põhjusena toob I Wear* Experiment välja aga ürituse korraldaja suutmatuse õigeaegselt esinemistasusid tasuda ning samuti mainitakse ebaprofessionaalset käitumist.

Uku Arop alias Suur Papa postitas oma Instagrami aga video, milles räägib, et tuli suisa Pärnust kohale, kui talle kohapeal teatati, et polegi vaja esineda. Ka olevat tal olnud varemgi halbu kogemusi sama korraldajaga ning kirjutab juurde, et tegu olevat skeemiga, kus korraldaja vaatab, et ilm on kehv ning jätab esinemised ära, et ei peaks esinemistasusid maksma.

MadFest Festivali 2017 korraldajad Kalev Soosaar, Amelia Voor ja Keit Triisa avaldasid täna pärastlõunal Facebookis teate, et panevad kella 18st uksed kinni – kuna esinejaid ei olnud, polnud rahvale kedagi näidata. "Ametlik teadaanne! Head inimesed, Suure kahetsuse ja kurbusega peab festivali korraldustiim teatama, et Madfest Festival 2017 kontserdi- ja peoala on täna, 19. augustil suletud. Festivali laadaala on avatud täna, 19. augustil kuni 18.00-ni! Vabandame siiralt tekkinud olukorra pärast ning palume kõikide pretensioonidega pöörduda festivali korraldustiimi poole aadressil: info@madfest.eu," seisab festivali Facebooki lehel.

Lisaks saatis festival täna kell pool üheksa õhtul välja pressiteate: "
Teatame kahetususega, et olime täna, 19. augustil kell 18.00 sunnitud katkestama ürituse Madfest Festival 2017. Publiku vähese huvi ja loodetust halvema piletimüügi tõttu ei suutnud me festivaliga seonduvaid kokkuleppeid täita. Vabandame siiralt kõikide külastajate, artistide ja koostööpartnerite ees, kes sellest otsusest lähtuavalt kahju said."

"Tegeleme festivali katkestamisest tekkinud probleemidega ning teeme kõik endast oleneva, et jõuaksime kõiki osapooli rahuldava lahenduseni.
Piletite tagasi ostmine algab kolmapäeval, 23. augustil piletilevi veebilehel ja piletilevi müügipuntkides üle Eesti," lubatakse pettunud festivalikülastajate piletid tagasi osta.

Publik on pöördunud korraldajate poole lisakommentaaride saamiseks.

Vaata artistide teadaandeid:

MADFEST JÄÄB ÄRA! 😤😤😤 #arop #poeg #grammilinnrecords

A post shared by P.O.E.G (@a.r.o.p) on Aug 19, 2017 at 5:36am PDT

MADFEST JÄÄB ÄRA 2 😤😤😤 #arop #poeg #grammilinnrecords

A post shared by P.O.E.G (@a.r.o.p) on Aug 19, 2017 at 5:38am PDT

Festival on saanud inimestelt lausa hävitavalt halba tagasisidet –sündmust nimetatakse šokeerivalt halvasti korraldatuks:

MadFest Festivali piletite hinnad ulatusid 9 eurost 35 euroni. Lisaks kontsertidele oli üles seatud ka laat ja toiduala, läinud öösel mürtsus Lauluväljaku ruumides ka ööklubiprogramm.

Reede õhtul siiski astusid artistid – sh Shanon ning Genka ja Paul Oja – ka üles, kuid rahvast oli väga vähe:

Hea lugeja, kas käisid ka kohal? Jaga muljeid vihje@delfi.ee või kommentaariumis!