Tuntud muusiku süda seiskus pühapäeva õhtul, ta leiti teadvusetult lamamas oma Malibus asuvast kodust. Mees viidi haiglasse ja pandi hingamisaparaadi alla. Kuna mehel ajutegevusest märke ei leitud, siis lülitati aparaat välja.

Petty esindaja teatas, et mehe süda seiskus ning ta viidi haiglasse, kuid teda ei suudetud enam elustada. Artist suri rahulikult ümbritsetuna perekonnast, sõpradest ja bändikaaslastest.

Meediasse jõudis alguses valeinfo, mees kuulutati surnuks, kuid tegelikult oli ta veel elus.

Rokkari elutee

Petty sai kuulsaks seitsmekümnendatel oma bändiga Tom Petty and the Heartbreakers. Bändi suurimad hitid olid "American Girl", "Stop Draggin’ my Heart Around", "Breakdown" ja "Listen to her Heart".

Petty oli ka edukas sooloartist, tema kuulsaimad hitid on "Free Fallin’" ja "Learning to Fly".

Mees oli samuti üks superkoosluse Traveling Wilburys liikmetest koos Bob Dylani, George Harrisoni, Roy Orbisoni ja Jeff Lynne’iga.

Petty oli koos oma bändiga laval üle nelja aastakümne, viimane kontsert anti möödunud esmaspäeval.

Hiljutises intervjuus ajakirjale Rolling Stone sõnas Petty, et praegu käimas olev tuur jääb talle viimaseks. "Me oleme kõik 60ndate eluaastate teises pooles, mul on nüüd väike lapselaps ja tahaksin teda näha võimalikult palju. Ma ei taha oma elu tuuritades veeta," ütles mees.

Petty tahtis saada muusikuks pärast seda, kui nägi 13-aastasena Biitlite esinemist televisioonis. "See oli mu elu kõige parem hetk. Tõesti, see muutis kõike. Ma olin senimaani fänn olnud. Kuid see oli see hetk, kus sain aru, et tahan muusikat teha. Ma arvan senimaani, et Biitlid tegid kõige paremat muusikat ja ma lähen ka hauda seda sama arvates," meenutas mees intervjuus.

Tom Petty on karjääri jooksul olnud Grammyle nomineeritud 18 korda ning võitnud kolmel korral. Oma karjääri vältel müüs Petty üle 80 miljoni albumi.