Ants Johansoni, Tartu Linnafestivali "Tarsan" pressikoordinaatori sõnul esines ansambel viimati Eestis 1989 aasta Rock Summeri aegu. "Tegemist on puhtalt meelelahutusliku ansambliga, mis ei pretendeeri sisuka rockimuusika kohale," ütles Johanson.

"Leningrad Cowboys on loonud omale kummalise imidzhi. See ansambel sobib Postsovjeetlikesse riikidesse. Eelmise aasta kevadel esines ansambel Poolas 65 000 pealise publiku ees," ütles Johanson.

Oma koduleheküljel reklaamib bänd oma kuuma showd järgmiselt: "On average after 12 mins 37 seconds the crowd is wild, men are taking their shirts off and the girls are throwing their panties to the stage. The Leningrad Cowboys motto "Make tractors, not war !" becomes reality."

"Viimati käisime Eestis nôukogude ajal, tahame jälle tulla ja ootame Tartu esinemist huviga. Saate osa suurest lôbusast peost," ütles Sakke Järvenpää, ansambli laulja ja kitarrist, kes on ühtlasi ka kogu ansambli idee autor ja kujundaja.

Kontserdile ootavad korraldajad üle 10 000 külastaja. Kontserdi esimesed 2000 piletit tulevad müügile märtsikuus hinnaga 160 kr.

Lisaks "Cowboys'idele" mängivad Senegali afromuusikagrupp "Galaxy" ja kodumaine ansambel "Genialistid".