Rainer Ild on Noortebänd 2017 võidust tuule tiibadesse saanud duo, kuhu kuuluvad ansambli nimiliige Rainer Ild ja trummar Sven Seinpere. Noored kasutavad laval kirevaid vokaalefekte ning žongleerivad erinevate instrumentide vahel.

Peale aastast tegutsemist on ilmunud debüütalbum „Longero and Cheap Chips“, mille väljatulekut tähistatakse täna õhtul kontsertpaigas Erinevate Tubade Klubi. Kui lugude autoriteks on peamiselt Rainer ja Sven isiklikult, siis albumi miksis aasta miksija tiitliga pärjatud Bert Prikenfeld.

Noored on tänasel hommikul eriti põnevil. „See päev jääb küll igavaseks meelde! Meie oma „beebi“ on ametlikult väljas! See võib kõlada veidi naljakalt, kuid päriselt on nii teistmoodi tunne enda elu esimest albumit füüsiliselt käes hoida,“ selgitab õhinaga omanimelise duo solist Rainer Ild. Trummar Sven Seinpere lisab: „Nüüdseks huvitab mind juba ka, et mis saab peale tänast, kui plaat on kõigile kuulamiseks avalik ja poelettidel saadaval. Natukene on tunne, et bänd on saanud täiskasvanuks ning meie suund oleks just kui nagu olemas, kuhu astuda. Sisimas tean, et see on alles algus ning parem on veel ees.“

Humoorikate vimkade poolest tuntud Rainer Ild on oma lühikese tegutsemisaja jooksul jõudnud nii Eesti Muusika Auhindade kui Kuldmuna gala, Intiskurmu, Õllesummeri ning mitmete teiste festivalide lavadele. Tegemist on artistiga, kelle lavaline show ning teatraalsus on tähelepanu saanud nii meedias kui ka fännide südames, seega ütlevad noormehed ühest suust: „See rõõmustab meid meeletult, kui meie muusikat kuulate, kuid soovitame väga meie live oma silmaga vaatama tulla. See on teistmoodi. Ja peale kontserti anname meelsasti värsketele albumitele autogramme.“

Et tänane päev veelgi meeldejäävamaks teha, otsustas duo korraldada sokipeo. Esimesed kiiremad saavad uksel soetada spetsiaalselt täna õhtuks loodud bändisokid, kuid loomulikult on kõik oodatud ka oma põnevate värviliste lemmikutega. Esitluskontsert on vanusepiiranguta. Uksed avatakse 20.30 ja Rainer Ild on laval kell 21.00. Piletid soodsalt Piletilevi eelmüügist.

Meeleolu loomiseks saad käima panna poiste värskeima singli „You Find Me Cute“.