1980ndate aastate alguses Sloveenias sündinud kontseptuaalkollektiiv on ühendanud avangardkunsti ja industriaalmuusikat juba veerand sajandit ning mõjutanud enamikku haakuvate žanrite praegustest tegijaist. Eeskujuks on nad olnud Rammsteinile, võrreldud on neid aga Coili, Einstürzende Neubauteni või Throbbing Gristle’iga. Sünge ja žanrite piire lammutav Laibach oli 1980ndatel sotsialistlikus Jugoslaavias mitmel korral esinemiskeelu all, pälvides seda enam tähelepanu lääneriikides. Laibachit on peetud neonatsideks, neid on süüdistatud nii äärmuslikus vasakpoolsuses kui äärmuslikus parempoolsuses ja seda kõike eelkõige nende totalitaar-militaristliku stilistika ja wagnerliku kõla tõttu. Süüdistusi on nad ise kommenteerinud: „Me oleme sama palju fašistid kui Hitler oli maalikunstnik.“ Grupi liikmed on kurikuulsad oma manifesti-mõõtu sõnavõttude poolest, millest peegeldumas paradoksaalset iha ja põlgust võimu vastu. Laibach ei selgita vaid su
nnib ise
mõtlema. Laibach on andnud üle 1000 kontserdi ja müünud üle 1 miljoni albumi. Nad on salvestanud üle 20 albumi, neist 14 stuudioplaati. Viimatine "Spetctre" ilmus tänavu kevadel.

Piletid Laibachi kontserdile hinnaga alates 29 EUR tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti esmaspäeval, 8. detsembril kell 10.00.