Töö on tähtsam kui pidu

Mart Sander on siiani oma sünnipäeva pidanud alati õigel päeval - 10.augustil. Miks seekord aga päev varem?

Selgub, et täiesti praktiliste põhjustel. "Töö on tähtsam kui pidu," ütleb Sander, kes uuest hooajast on menusaate "Eesti otsib superstaari" üks kohtunikest. "Kuna Superstaari esimene eelvoor algab 11.augusti varahommikul Narvas, siis otsustasin pidutseda üheksandal ja magada välja kümnendal, et esimesel võttepäeval ikka enam-vähem reibas ja vaimukas olla. Tegelikult hakkavad võtted nii vara, et sõidan oma tegeliku sünnipäeva õhtul Narva ööbima!"

Kultuurimaraton algab kell 17 Mart Sanderi kunstigaleriis Tõnismägi 3, kus avatakse tema neljas isikunäitus. Sel suvel ongi Sander kõige rohkem aega pühendanud kunstile. Teisipäeval avati Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusosakonna saalis tema loodud suur seinapannoo "Päeva sünd" - Sander on ise just, nagu ta ütles, "selle maja väljalase". Uuel näituse nimeks on "4".  See viitab eelkõige neljale aastaajale - kui varem on Sander eelkõige maalinud inimesi, siis sedapuhku on rõhk loodusvaadetel läbi nelja aastaaja. Näitus jääb Mart Sanderi kunstigaleriis avatuks kümneks päevaks ja on külastajatele tasuta.

Kontsert Paides

Näituse avamiselt stardib seltskond Paidesse, kus toimub vastuvõtt Paide uues Ajakeskuses - restaureeritud linnusetornis, mille üheksa korrust kujutavad virtuaalset matka läbi kümne tuhande aasta Eestimaa ajaloo. Sealsamas Paide Vallimäel algab kell 20.00 ka Swingorkesteri suur kontsert, kus solistidena astuvad üles Hanna-Liina Võsa, Nele-Liis Vaiksoo, Imre Saarna ja loomulikult sünnipäevalaps ise. Sealsamas toimub ka Swingorkestri uue helplaadi "Swing and Sweet" esitlus.

Plaadi avalugu "Eyes Of The World" kõlab Londoni Olümpiamängude ajal BBC raadios, kuigi album ise ilmub Inglismaal alles aasta lõpul. Eesti publikul ongi vaid neljapäevasel kontserdil võimalus endale soetada ahjusooja plaadi esimene eksemplar.

Mida sünnipäevalapsele kinkida?

"Sõltub," vastab Sander. "Taevas võiks kinkida ilusa ilma, sõbrad võiks kinkida oma kohaloleku, aga kõik muusikasõbrad võiks mulle kinkida hea kontserdi - ilma publikuta ei teki ju laval seda energiat, mis nii kuulajat kui muusikut vaimustab."

Osta kontserdi pilet Piletilevist