Laupäeval, 2. augusti õhtul astub Seagal Haapsalu piiskopilinnuses lavale laulja ja kitarristina koos prominentsetest muusikutest pakatava 11-liikmelise bändiga.

Kuigi Steven Seagal on tuntud pigem oma rollide järgi märulifilmides, on ta muusikaga tegelenud kauem kui näitlemisega. Oma esimese kitarri sai Seagal 12-aastasena ning sellest ajast alates on ta mänginud ka bluusi. Steven Seagal's Blues Bandi kuuluvad teiste hulgas Big Bill Morganfield (Chicago bluusi isa Muddy Watersi poeg), David Santos (ex Billy Joel, Elton John) ja Gary Mallaber (ex The Steve Miller Band, Bruce Springsteen, Van Morrison). Augustibluusi programmijuhi Raul Ukareda sõnul on sellise tasemega muusikute üheskoos laval nägemine harukordne: “Steven Seagal's Blues Bandi koosseisu kuuluvate tegijate hulgas on mitmeid, kes võiksid olla mõnel teisel aastal festivali peaesinejaks.”

Steven Seagal ise on meisterlik kitarrimängija ning tema segu klassikalisest ja modernsest bluusist on tema esituses ainulaadne. Isegi BB King on öelnud, et Steven on kitarril suurepärane. Tema muusikast paistab selgelt välja loomulik anne ning pühendumine traditsioonilise bluusi jäädvustamisele. Tegutsemisaastate jooksul on Seagal jõudnud välja anda kaks albumit, millele on pillidega oma märgi jätnud suurimad bluusitähed nagu BB King, Bo Diddley, John Lee Hooker, Stevie Wonder ja tema enda suurim mõjutaja Clarence Brown. Esimene album „Songs from the Crystal Cave“ ilmus 2005. aastal ning sellele järgnes 2007. aastal kauamängiv nimega „Mojo Priest“.

Festival Augustbluus toimub 21. korda. Festivali avaõhtu peaesinejaks on samuti bluusi sünnimaalt USAst saabuv legendaarne bluuskitarrist Coco Montoya. Täpsema ülevaate festivalist ning esinejatest leiab festivali kodulehelt www.augustibluus.ee. Festivali passid on müügil Piletilevis ja Statoili teenindusjaamades üle kogu Eesti.