Briti kultusbänd Massive Attack esineb Tallinnas esimest korda 9. juunil. Kontsert Saku Suurhallis saab olema ainus
show
Baltimaades, olles bändile ühtlasi ka esimeseks etteasteks Euroopa turneel, millele Massive Attack suundub uue stuudioalbumi väljaandmise eel.

Just Massive Attack pani aluse nn. “Bristoli firmasaundile” ehk uuele muusikastiilile trip-hopile — sügavale ja õhulisele elektroonilisele segule džässist, hip-hopist, rokist ja soulist. Massive Attacki debüütplaati “Blue Lines” (1991) peetakse albumiks, mis on mõjutanud oluliselt Suurbritannia muusikalist suunda.

Oma karjääri jooksul on Massive Attack teinud aktiivselt koostööd paljude kuulsate muusikutega — sealhulgas Tricky, Shara Nelsoni, Portisheadi, Liz Fraseri, Sinead O’Connori, Mos Defi, Damon Albarni, Horace Andy ja Madonnaga.

Sel aastal valiti Massive Attack Londonis toimuva muusika- ja kunstifestivali Meltdown kuraatoriks. Nii sai ansamblist esimene bänd-kuraator selle unikaalse festivali 15-aastase ajaloo jooksul (varem on festivali kureerinud näiteks Elvis Costello, Nick Cave, David Bowie, Morrissey, Patti Smith, Jarvis Cocker ja teised kuulsad muusikategelased). Üheksa päeva kestev üritus hõlmab nii muusikat kui ka arutelusid, filmi ja kunsti ning selle programmi koostavad tänavu just Massive Attacki liikmed.

Tänaseks on kindel, et bänd astub ka ise festivali lavale, esitledes publikule loodetavasti ka materjali oma viiendalt stuudioalbumilt, mis plaanitakse välja anda selle aasta lõpupoole. Uuele üllitisele tööpealkirjaga “Weather Underground” on kaasatud muljetavaldav staaride paraad — muude kuulsuste hulgas mainitakse Damon Albarni (Blur, Gorillaz ja The Good, The Bad And The Queen), endist Mazzy Stari lauljatari Hope Sandovali, räppar Mos Defi ja TV On The Radio vokalisti Tunde Adebimpe.

Uue kauamängiva ilmumise eel annab Massive Attack Euroopas rea kontserte, milledest esimene toimub 9. juunil Saku Suurhallis. Tallinna kontsert on muusikutele tähtsaks etapiks ka Meltdown festivaliks ettevalmistusel.

Piletid Massive Attacki kontserdile Saku Suurhallis tulevad müügile kõikides Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti esmaspäeval, 24. märtsil kell 10:00.