Mastodoni muusika ei ole lihtne. Mis tähendab ka, et selle armastama õppimiseks on vaja aega.
Meie muusika on eklektiline ja inimesed ütlevad küll, et tavaliselt peavad paar korda läbi kuulama enne kui oma arvamuse kujundavad. Meie lood on mitmekihilised ja hindan ise seda ka teiste bändide puhul. Kuulan alati plaate mitu korda läbi, et olla kindel, et mul midagi märkamatuks ei jäänud. Mulle meeldib, kui muusika on keeruline.

Võib kindlalt väita, et Mastodon on üks käesoleva ajastu metal muusika suurnimi ja näoandja. Kas see on visa töö tulemus või joppas teil lihtsalt?
Me oleme endiselt neli tüüpi, kes tahavad teha muusikat. Alustasime ilma igasuguste ootusteta. Oleme kasvanud aja jooksul ilma, et ise seda tähele oleks pannud. Ma tegelikult ei usu, et me nüüd nii suur nimi ka oleme.

Olete küll…
No vähemalt ei tunne mina küll seda. Ikka peame rabelema, et saaks arved makstud ja söögi lauale. Ja kui ma mõtlen hiidudele nagu Metallica, Megadeth või Slayer, siis nende kõrvale ma Mastodoni nime täna veel ei paneks. Aga noh, ma teen muusikat, raha teenib mul naine, kes käib tööl. Ta nüüd küll teatas, et tuleb töölt ära, aga päris nii me toime ei tuleks, et pean veel masseerima teda, et ta tööl edasi käiks. Aga muusikuelu paistab välja uhke - su nägu on ajakirjade kaantel, su lugusid vaadatakse youtubest, aga see ei tähenda automaatselt rikkust.

Nägudest rääkides, Brentil (Mastodoni teine kitarrist ja laulja) on näo peal tätoveering. Mäletad, kuidas sa reageerisid kui seda esimest korda nägid?
Eee… ma ei teagi. Vahet pole ju.

No natuke ikka on.
Ju Brent tundis, et peab ennast niimoodi väljendama. Ma ise endale ei teeks kunagi näkku tattood… Mul on vuntsid ja nendest kaunistusena täitsa piisab.

Üks ägedamaid asju metali puhul on bändide särgid, need logod ja kujundused. Mitu bändisärki sul on?
Jeesus… paarsada, äkki?

Paarsada!
Me oleme juba mitu aastat tuuridel käinud ja teiste bändide liikmed alati kingivad oma särke. Iga paari aasta tagant käsib naine mul teha särgikapis suurpuhastust ja siis ma suurema osa jälle viskan ära või viin taaskasutusse.

Oot, et kui nüüd järgmine kapitühjendus toimub, siis võid vabalt meile saata. Mastodonil on alati väga kunstiliselt põnevad visuaalid. Kuidas te need välja töötate?
Kunstnik Paul Romano on hästi lähedane inimene meile. Ja kui meil valmivad lugude demod, sõnad, siis saadame need talle. Ütleme, mis on tulevase albumi kontsept ja hakkab visandama. Ta oskab visualiseerida kõike seda, mida meie oskame muusikasse panna.

Kui ansamblil on Twitteri ja Facebooki kontod, siis kas bändiliikmed täidavad seda päriselt ise või teeb seda plaadifirmast keegi?
Facebooki eest hoolitseb meil mänedžer. Twitterist ei tea ma midagi. Miks peaksin istuma internetis, et kirjutada sinna iga peldikuskäigu kohta… Aeg-ajalt käin muidugi ise ka Facebookis, et fännidega vestelda, aga ega selleks aega palju pole.

Viimaseks - miks peaks inimesed Mastodoni armastama?
Inimesed ei pea Mastodoni armastama.